Trucuri pentru curte: folosirea cutiilor și ambalajelor inutile pentru crearea unei cărări frumoase și practice!

Fiecare proprietar visează să-și amenajeze frumos curtea. Unele dintre elementele importante sunt reprezentate de cărările dintre parcelele cu flori, gazon și grădină. Acestea pot fi realizate din plăci de beton confecționate de sine stătător sau cumpărate din magazinele specializate, dar suma de bani, pe care puteți să o economisiți în primul caz, este substanțială și evidentă. Unii meșteri au inventat propriile metode de fabricare a plăcilor ieftine și frumoase, folosind cutiile cartonate simple și inutile de la încălțăminte, cutiile de plastic de la prăjituri și torturi, tăvițele pentru răsaduri, care pot fi găsite la prețuri minime în orice magazine horticole. O metodă surprinzător de simplă și, totuși, genială!

Mai întâi fiecare formă trebuie unsă cu ulei. Apoi se adaugă mortarul în ele, care se prepară din 2 părți de nisip, o parte de adeziv pentru lucrările exterioare (pentru BCA, BCU și cărămidă), o parte de cement și apă. Dacă aveți nevoie de plăci deosebit de rezistente, adăugați ½ parte de pietriș mărunt în compoziția mortarului. După ce toarnă primul strat de mortar și îndepărtează bulele de aer din interiorul lui, meșterii pun o bucată de plasă abrazivă (folosită la finisaje) în calitate de strat armat, iar apoi toarnă încă un strat de mortar. Urmează îndepărtarea bulelor, uniformizarea suprafeței mortarului și uscarea lui completă într-un loc cald.

Iată rezultatul — plăci ieftine pentru trotuare, fabricate cu ajutorul tăvițelor economice pentru răsaduri:

Iar această placă frumoasă a fost realizată cu ajutorul unui ambalaj de plastic pentru transportarea tortului:

Puteți să folosiți chiar și cea mai obișnuită cutie de carton, tapetată cu peliculă. Cutele vor oferi un aspect interesant plăcii!

Apreciați diversitatea minunată a plăcilor frumoase pentru trotuare, fabricate de mâinile grijulii și pricepute ale meșterilor, care au folosit cele mai simple, ieftine și disponibile materiale!

Spor la treabă!

New