Trufe de casă (desert fără coacere)!

Aceste bomboane minunate — cu gust intens și textură fină — se prepară în aproximativ 60 minute! Totul este surprinzător de simplu și rapid, iar rezultatul — delicios și aspectuos. Ingredientele necesare sunt cele mai disponibile. Gustul trufelor nu este mai prejos decât cel al bomboanelor originale. Merită să le încercați!

INGREDIENTE:

-250 g de mascarpone (sau brânză dulce de vaci cu textură păstoasă — gustul desertului va fi puțin mai diferit);

-50 ml de smântână pentru frișcă 33% (sau smântână fermentată);

-100 g de ciocolată neagră, amăruie (cu conținut de cacao min. 70%);

-40 g de zahăr pudră;

-foi mărunțite de napolitană, biscuiți măcinați, nuci fărâmițate sau semințe de susan — pentru presărarea bomboanelor.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați ciocolata în bucățele. Puneți-o într-un bol termorezistent și topiți-o pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcească puțin.

2.Puneți crema de brânză într-un bol adânc. Adăugați ciocolata topită, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, cu textură păstoasă.

3.Acoperiți-o cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 20-30 minute. Astfel veți putea modela mai ușor bomboanele.

4.Între timp pregătiți topping-ul pentru ele: mărunțiți foile de napolitană, biscuiții, nucile sau uscați puțin semințele de susan.

5.Ca să modelați mai ușor bomboanele, vă recomandăm să folosiți o pereche de mănuși. Luați câte aproximativ o lingură de compoziție de brânză și ciocolată, după care oferiți-i forma de biluță.

6.Tăvăliți biluța prin topping-ul ales.

7.Așezați bomboanele pe o farfurie. Dați-le la frigider pentru aproximativ 30 minute. Astfel ele se vor întări și vor deveni mai gustoase.

8.Serviți trufele de ciocolată și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Trufele de ciocolată reprezintă desertul ideal, care poate fi preparat rapid, pentru tot felul de ocazii: ca deliciu pentru masa de sărbătoare sau în calitate de cadou!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!