Turte excepțional de gustoase cu umplutură de pui și brânză topită! Sățios și accesibil!

Turtele se prepară dintr-un aluat simplu de tot și sunt umplute cu brânză topită și piept de pui. Le puteți servi calde la prânz, cină sau în calitate de gustare. 

INGREDIENTE: 

Pentru aluat: 

-150 ml de apă clocotită; 

-2 linguri de ulei; 

-1 linguriță de sare; 

-300 gr de făină. 

Pentru umplutură: 

-300 gr de piept de pui; 

-2 cepe; 

-ulei – pentru prăjit; 

-100 gr de brânză topită; 

-cașcaval felii; 

-sare, piper negru, boia, turmeric. 

MOD DE PREPARARE: 

1.În vasul cu apă clocotită, adăugați ulei și sare, apoi amestecați. 

2. Încorporați făina, amestecați și frământați un aluat neted, moale și nelipicios. Îl acoperiți și îl lăsați să se odihnească timp de 10 minute. 

3. Tăiați pieptul de pui și ceapa cuburi mici. 

4. Prăjiți carnea într-un vas cu ulei, până își schimbă culoarea, adăugați ceapă, amestecați, condimentați umplutura cu sare, piper negru, turmeric și boia și o gătiți, până se evaporează lichidul. 

5. Transferați aluatul pe blatul de lucru înfăinat, modelați un baton și îl împărățiți în 4 bucăți, pe care le rotunjiți. 

6. Întindeți blaturi rotunde, adăugați în mijloc brânză topită răzuită, 3 linguri de carne cu ceapă, 1 felie de cașcaval și acoperiți umplutura cu marginile de aluat, formând un plic. 

7. Formați astfel toate turtele, le presărați cu făină, le întindeți cu sucitorul și le prăjiți pe tigaia cu suficient ulei înfierbântat, până se rumenesc frumos pe ambele părți. 

Scoateți turtele pe prosoape de hârtie. Din câteva ingrediente și într-un timp scurt obțineți un deliciu pe placul întregii familii! 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!