Turte pufoase cu roșii, salam și cașcaval la tigaie – numai bune pentru un mic dejun copios!

Aceasta este o rețetă ideală pentru momentele când nu știți ce să pregătiți. Parcă aveți de toate în frigider, dar doriți ceva proaspăt și fierbinte. Adunând câte puțin din ingredientele rămase prin frigider, veți obține o gustare apetisantă, perfectă pentru micul dejun. Încercați și dvs. să pregătiți aceste turte, nu veți regreta!

INGREDIENTE:

– 500 ml de chefir de 2,5%;

– 2 ouă;

– 2 linguri de maioneză (sau smântână fermentată);

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

– 300 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

-1 roșie mare (sau 2-3 mici);

– 150 g de salam fiert (sau șuncă);

– 150 g de cașcaval;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați chefirul de temperatura camerei într-un bol încăpător. Adăugați ouăle și sare după gust (noi adăugăm aproape 1 linguriță la 500 ml de chefir). Amestecați ingredientele cu un tel, până la omogenizare. După aceasta, încorporați și maioneza.

2. Adăugați făina cernută și amestecați aluatul cu telul, până la dizolvarea completă a tuturor cocoloașelor de făină. Trebuie să obțineți un aluat subțire și omogen.

3. Tăiați salamul și cașcavalul în formă de cubulețe și adăugați-le în bolul cu aluat. Noi am adăugat și puțin parmezan ras, dar acest lucru este opțional, dvs. puteți să nu o faceți.

4. De asemenea, tăiați și roșiile în formă de cubulețe. Noi am luat trei roșii mici, dvs. puteți lua una mare. Puneți-le și pe ele în bol.

5. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați ingredientele foarte bine cu o lingură.

6. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal (nu adăugați prea mult, va fi suficient să o periați un pic). Turnați câteva linguri de aluat (grosimea turtei nu trebuie să fie mai mare de 1-1,5 cm) și răspândiți-l uniform. Acoperiți tigaia cu capac și prăjiți turta până când se va rumeni. După aceasta, vă puteți ajuta de capac pentru a o întoarce pe partea cealaltă, și, de asemenea, prăjiți-o până când se va rumeni. Noi le-am prăjit timp de 4 minute pe prima parte, și 3,5 minute pe cea de-a doua.

7. Transferați turtele obținute pe o farfurie și serviți-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New