Udarea corectă este esențială pentru orhidee. Cum ar trebui să vă udați orhideea pentru ca aceasta să înflorească și să aibă rădăcinile mereu verzi?

Sănătatea orhideelor cuprinde mai multe aspecte, dar unul dintre cele mai importante este udarea corectă. Anume de aceasta depinde sănătatea rădăcinilor, dezvoltarea adecvată a plantei și, bineînțeles, înflorirea – ceea ce iubim cu toții atât de mult. Există mai multe metode de udare, cât și momente în care trebuie să o faceți.

Orhideea are nevoie de udare doar atunci când rădăcinile ei și-au schimbat culoarea din verde deschis în alb sau gri (vedeți în imaginea de mai sus). Există două metode de bază și corecte de udare. Prima este udarea prin imersiune. Ghiveciul cu orhidee se introduce în apă timp de exact 10 minute și apoi se scoate.

A doua metodă este potrivită pentru orhideele care stau într-un al doilea ghiveci.

Turnați exact 75 ml (jumătate de pahar) de apă într-un vas și udați solul cu ea, evitând centrul plantei, acolo unde cresc frunzele și tulpinile florale. 75 ml este cantitatea potrivită de apă pentru o plantă. De asemenea, nu trebuie să vărsați restul de apă imediat după udare. Udați orhideea dimineața devreme și lăsați-o așa până seara – veți vedea că va absorbi complet tot lichidul care a rămas la baza ghiveciului.

Udați mereu orhideele prin aceste metode, ca să vă puteți bucura de frumusețea acestora!

Spor la grădinărit!

New