Udați-vă plantele de interior cu acești 2 fertilizați naturali! Buni pentru a le menține în formă, mereu verzi și frumoase!

Pentru a vă bucura de plante verzi, frumoase și bogat înfloritoare, nu este necesar să recurgeți la îngrășăminte chimice costisitoare. Există două soluții naturale, simple și eficiente, pe care le puteți pregăti acasă din ingrediente pe care deja le aveți la îndemână în bucătărie. Aceste soluții sunt potrivite pentru orice fel de plante, fie că este vorba de flori, legume sau plante aromatice. În acest articol, vă vom descrie cum să le preparați și cum să le aplicați pentru a vă îngriji plantele.

Rețeta nr. 1: Fertilizant din amidon și miere!

Acest fertilizant conține amidon și miere, care sunt niște surse bogate de aminoacizi, polizaharide, vitamine și alte substanțe ce stimulează creșterea plantelor și le mențin frunzele verzi și lucioase.

Veți avea nevoie de:

– 1 linguriță de amidon de cartofi;

– 1 linguriță de miere sau de zahăr;

-1 l de apă călduță.

Mod de preparare:

1. Amestecați amidonul și mierea (sau zahărul) într-un recipient încăpător. Apoi turnați apa călduță și omogenizați bine soluția.

2. Puteți folosi acest îngrășământ pentru a uda plantele la rădăcini o dată la două săptămâni. Dacă plantele sunt slabe sau bolnave, puteți folosi soluția o dată pe săptămână, dar asigurați-vă că pământul se usucă între udări.

Rețeta nr. 2: Fertilizant din frunze de dafin și scorțișoară!

Acest fertilizant conține frunze de dafin și scorțișoară, care sunt surse benefice de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive pentru plante. De asemenea, ele au proprietatea de a respinge insectele și microorganismele dăunătoare din sol și de a stimula înflorirea plantelor.

Veți avea nevoie de:

– 2-3 frunze de dafin (în funcție de mărime);

– jumătate de linguriță pudră de scorțișoară;

– 1 l de apă.

Mod de preparare:

1. Puneți frunzele de dafin într-un recipient potrivit și turnați aproximativ 200 ml de apă clocotită peste ele. Lăsați-le să infuzeze timp de 30 de minute, sau până când apa devine caldă.

2. Adăugați scorțișoara și amestecați bine soluția. După aceasta, mai turnați apă rece în vas, astfel încât să obțineți un volum de 1 l.

3. Puteți folosi acest îngrășământ o dată la două săptămâni, pentru a îmbunătăți aspectul și rezistența plantelor dvs. Dacă plantele sunt slabe sau bolnave, le puteți fertiliza o dată pe săptămână, dar fără să le udați prea tare.

Sfat: Dacă doriți să scăpați de musculițe sau de alte insecte care vă deranjează în locuință, puteți să pulverizați soluția pe frunzele plantelor.

Acestea au fost cele două rețete de fertilizanți naturali pe care vi le-am pregătit astăzi. Sperăm că vă vor fi de folos. Vă asigurăm că veți vedea rezultate uimitoare în scurt timp, dacă le veți administra. Plantele dvs. vor fi mereu verzi, frumoase și mai înflorite ca niciodată!

Spor la grădinărit!