Uimiți-i pe toți cu acest desert excepțional! ”Săruturi pufoase” biscuiți prăjituri!

Un fel de biscuiți-prăjituri, care se pregătesc foarte simplu. Desertul este aspectuos, neobișnuit și delicios!

INGREDIENTE (PENTRU 33 DE BISCUIȚI):

Pentru aluat (la temperatura camerei):

– 120 gr de unt;

– 50 gr de zahăr;

– 3 gălbenușuri (60 gr);

– 1 praf de sare;

– 1 praf de vanilie sau 1/2  linguriță de zahăr vanilat;

– 180 gr de făină;

– ½ linguriță de praf de copt.

Pentru bezea:

– 3 albușuri medii (130 gr);

– 140 gr de zahăr sau zahăr pudră;

– 1 linguriță de zeamă de lămâie;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– bomboane, marmeladă sau ciocolată – opțional.

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecați untul moale cu sare, zahăr și zahăr vanilat.

2. Adăugați gălbenușuri și amestecați din nou foarte bine, până la omogenizare.

Sfat. Puteți folosi mixerul, dar și cu spatula ingredientele se amestecă foarte bine.

3. Combinați făina cu praf de copt, cerneți treptat ingredientele în vas, amestecați și frământați aluatul, care trebuie să fie foarte moale și nelipicios.

Sfat. Aluatul fraged nu se frământă mult timp, doar cât să se adune într-o bilă. Din aluat frământat prea mult ies biscuiți denși și deloc sfărâmicioși.

4. Înfășurați aluatul în pungă sau folie de plastic și îl dați la frigider pentru 30-60 de minute.

5. Tăiați aluatul în jumătate, îl lucrați puțin, cât să devină mai elastic, presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți un blat cu grosimea de 2-3 mm.

6. Tăiați cercuri cu diametrul de 6 cm, cu forma sau paharul, și le transferați pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Sfat. Resturile de aluat le adunați, întindeți și tăiați biscuiți. Dacă doriți ca baza să fie mai groasă, întindeți un blat mai gros, de exemplu 5 mm.

7. Opțional, adăugați ciocolată în calitate de umplutură. Dar și fără, biscuiții sunt foarte gustoși.

8. Bateți albușurile cu mixerul timp de 30 de secunde, până se formează spumă, adăugați zahăr vanilat, apoi porții mici de zahăr și continuați să mixați, cât să obțineți vârfuri ferme.

Sfat. Mixați la viteză medie, iar când zahărul aproape se termină, o măriți puțin. Dacă amestecați din start la viteză mare, atunci albușurile se bat rapid, iar zahărul nu reușește să se topească. Luați puțină bezea între degete: nu trebuie să simțiți particule de zahăr. Chiar dacă rămân câteva, nu e grav, deoarece se vor topi de la căldura mâinilor, atunci când veți forma bezelele.

9. La final, adăugați zeamă de alămâie sau 1 praf de acid citric, pentru ca bezeaua să fie mai stabilă. În total, e nevoie de 8-10 minute, puterea mixerului – 500W, dar cel mai bine este să vă orientați după consistența bezelei – densă și nu curge din vas.

10. Transferați bezeaua într-un poș cu dui, faceți un inel în jurul bomboanei, apoi o acoperiți, formând o floare. De asemenea, puteți orna suprafața aluatului în diverse moduri.

Sfat. Păstrați puțin spațiu până la marginile aluatului, deoarece bezeaua crește în timpul coacerii. De asemenea, puteți adăuga puțin colorant verde și obțineți pomi de Crăciun. Sau, înainte de coacere, puteți presăra bezeaua cu ciocolată răzuită sau nuci mărunțite.

11. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 150°С pentru 18-19 minute, fără să deschideți ușa cuptorului, pentru că bezeaua se poate lăsa.

Sfat. Noi am pregătit toți biscuiții, dar i-am copt pe rând. Bezeaua își menține foarte bine forma tot acest timp. Dacă bezeaua se crapă, înseamnă că temperatura este prea înaltă.

12. Lăsați biscuiții să se răcorească pe tavă timp de aproximativ 15 minute, apoi îi decorați cu ciocolată topită.

Puteți pregăti biscuiți cu diverse umpluturi, mănânci și nu știi ce va fi în interior. O variantă interesantă atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Baza din aluat este fragedă și sfărâmicioasă, în interior bomboană de caramel, iar deasupra bezea crocantă. Foarte gustos și neobișnuit! Pregătiți acest desert pentru masa festivă și oaspeții vor rămâne încântați de aspect și gust.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!