Un amestec din 2 îngrășăminte care poate fi administrat primăvara atât plantelor, cât și pomilor fructiferi!

Astăzi vom vorbi despre două îngrășăminte pe care noi le amestecăm primăvara și fertilizăm arbuștii fructiferi, dar și viitoarele paturi de castraveți, vinete, roșii și, în general, este posibil de aplicat la toate culturile.

Toți știu că, până la urmă chiar și cernoziomul își pierde fertilitatea, deoarece plantele pur și simplu absorb toate microelementele utile din el. Iar de alte tipuri de sol nici nu e cazul să vorbim. De gunoi de grajd și humus e imposibil de făcut rezerve suficiente, așa că noi folosim îngrășăminte minerale. Oricum legumele cresc mai folositoare și mai gustoase decât cele din magazine.

Primul component este sulfatul de potasiu. Acesta este un îngrășământ foarte eficient, care este utilizat pentru creșterea rapidă a plantelor și dezvoltarea calitativă a fructelor. Îngrășământul conține microelemente de calciu, sulf și ceva magneziu. Este un îngrășământ excelent, pe care îl avem întotdeauna în depozit.

Care sunt beneficiile lui? În primul rând, crește roada pomilor fructiferi, a arbuștilor baciferi și a tuturor legumelor din grădină. În al doilea rând, crește numărul și calitatea lăstarilor. Plantele capătă o imunitate mai puternică și sunt mai puțin predispuse la boli. Iar în al treilea rând, produsul este ieftin și foarte eficient. Este cazul în care calitatea depășește cu mult prețul.

Cel de-al doilea ingredient este ureea.

Aceste două îngrășăminte pot fi amestecate înainte de a le aplica pe sol, dar nu este recomandabil să le depozitați în această formă amestecată. Noi amestecăm 1 kg de sulfat de potasiu și 1 kg de uree și fertilizăm toți arbuștii baciferi, aplicând câte 2 linguri sub fiecare tufă adultă și câte 1 lingură per metru pătrat în cazul paturilor pentru legume. Iar dacă ne mai rămâne, îl administrăm pomilor fructiferi. Și ei îl iubesc foarte mult.

Spor la grădinărit!

New