Un aperitiv excepțional pentru toți amatorii de ficat, și nu numai!

Acest aperitiv este cu adevărat foarte gustos. Pregătiți-l neapărat, însăși gospodinele rămân surprinse de rezultat, nu doar invitații!

INGREDIENTE:

-400 gr de ficat (oricare, noi am folosit de porc);

-250 gr de slănină;

-1 ou;

-5 căței de usturoi sau după gust;

-1/2 pahar de griș;

-sare și piper negru – după gust;

-nucșoară – după gust;

-khmeli-suneli – după gust;

-2 pungi de plastic.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine ficatul și lăsați-l să stea o perioadă în apă rece. Apoi îl tăiați bucăți cât mai mici.

Sfat. Ficatul congelat cu siguranță se va tăia mult mai simplu, însă, în timpul congelării, sângele rămâne în ficat, iar aperitivul dumneavoatsră va avea o culoarea întunecată.

2.Curățați slănina de șorici și o tăiați cuburi foarte mici. Apropo, slănina poate fi puțin înghețată.

3.Amestecați ficatul cu slănină, ou, usturoi tăiat bucăți mici, griș, sare, piper negru, khmeli-suneli și nucșoară. Compoziția trebuie să fie omogenă. Folosiți orice alte condimente preferați.

4.Transferați compoziția într-o pungă de plastic, presați bine, cât să scoateți tot aerul (ca să nu crape punga în timpul fierberii), și o legați. Pentru orice eventualitate, puneți punga în altă pungă, pe care la fel o legați bine.

5.Turnați apă într-o cratiță, puneți punga în apa rece, acoperiți cu capac și aduceți lichidul până la punctul de fierbere, la foc mare.

6.Apoi fierbeți compoziția timp de 1,5-3 ore la cel mai mic foc. Dacă o fierbeți timp de 1,5 ore, atunci opriți flacăra și lăsați ficatul în cratița cu apă fierbinte, până se răcește complet. Dacă o fierbeți timp de 3 ore, atunci scoateți punga pe o farfurie și lăsați ficatul să se răcească. Rezultatul este același în ambele cazuri.

7.Puneți punga cu ficat sub o greutate și îl dați la frigider pentru 3-4 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Într-un timp scurt și cu cheltuieli minime obțineți o gustare minunată numai bună pentru tartine. Familia dumneavoastră va rămâne încântată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!