Un aperitiv spre mirarea tuturor!

Aperitivul din aluat foietaj cu hering sărat și umplutură suculentă de sfeclă roșie este foarte rafinat, deosebit de delicat și gustos, care va înfumuseța masa festivă și va deveni vedeta serii. Se prepară foarte simplu și dispare primul de pe masă.

INGREDIENTE:

-250 gr de aluat foietaj fără drojdie;

-180 gr de sfeclă roșie fiartă;

-1 linguriță de maioneză;

-1 linguriță de smântână fermentată;

-sare – după gust;

-150 gr de file de hering sărat.

MOD DE PREPARARE:

1.Decongelați aluatul foietaj preventiv pe raftul inferior al frigiderului. Îl întindeți cu sucitorul, într-o singură direcție, până obțineți o foaie de aluat cu grosimea de 4 mm. Apoi o tăiați dreptunghiuri de 4*6 cm.

2.Pe suprafața dreptunghiurilor, faceți incizii nu adânci, păstrând câte 1 cm pe margini și le transferați pe tava tapetată cu hârtie de copt.

3.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până al 190°C până se rumenește aluatul, aproximativ 25 de minute. Le lăsați să se răcească.

4.Apoi treceți cu cuțitul pe perimetrul inciziilor și îndepărtați capacele, astfel obțineți niște adâncituri.

5.Dați sfecla roșie prin răzătoarea mică, adăugați puțină sare, maioneză și smântână, apoi amestecați. Opțional, puteți adăuga mărar tocat.

6.Umpleți cu câte 1 linguriță de amestec de sfeclă fiecare bucată de aluat, iar deasupra așezați câte o felie de hering sărat.

Cu doar câteva manevre simple obțineți un aperitiv drăguț și apetisant. Este foarte original și gustos. Baza fină de aluat foietaj se combină plăcut cu umplutura suculentă de sfeclă roșie, iar feliile de hering oferă aperitivului un farmec aparte, completând paleta gustului. Aceste gustări mici porționate arată foarte elegant pe masa de sărbătoare și provoaca dorința de a fi neapărat gustate. În plus, este foarte comod, deoarece nu murdăresc mâinile și nu necesită tacâmuri adăugătoare pentru servire.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!