Un covoraș foarte simplu și frumos din fire fără tricotare!

Un mod foarte simplu de a face un covor moale și frumos, fără să-l tricotați, este să-l țeseți pe un cadru din cuie. Nu este deloc dificil să-l realizați: pentru asta aveți nevoie de un cadru sau de o placă PAL / cherestea în care să fie introduse cuiele, formând un pătrat sau dreptunghi, în funcție de dimensiunea și forma covorului de care aveți nevoie. Tehnica de țesut nu este complicată, chiar și un începător se va descurca! Rezultatul este unul foarte frumos și moale.

1. Deci, aveți nevoie de o suprafață de lucru (cadrul cu cuie) și fire de tricotat de 2 culori.

2. Faceți un ochi din fir și îl legați cu nod. Îmbrăcați ochiul pe primul cui pe verticală, întindeți firul pe cuiul opus, îl înfășurați și vă întoarceți la primul cui. Repetați de 15-20 de ori. Obțineți o ”strună” groasă întinsă.

3. Apoi firul îl înfășurați în jurul cuiului alăturat, îl întindeți pe cuiul opus și repetați de 15-20 de ori. E nevoie să faceți 8 astfel de rânduri (împărțiți vizual cadrul în 3 părți pe orizontală). Apoi lăsați libere 8 cuie, treceți firul pe la spatele lor, vă mișcați spre următorul cui și repetați pașii până la sfârșit.

4. Iată ce obțineți în rezultat. Capătul firului îl legați cu nod și îl fixați de cui, îl tăiați.

5. Luați firul de altă culoare, faceți un ochi și țeseți rânduri identice în cuiele libere.

6. Apoi începeți să țeseți pe vertical. Aici sunt mai multe cuie, deci puteți face 4 rânduri și veți obține un covor dreptunghiular.

7. Treceți la împletirea rândurilor. La o margine, fixați firul cu un clește, iar la cea opusă fixați un ac de siguranță pentru comoditate.

8. Împletiți firele peste unul în rândurile inferioare. Îndepărtați acul de siguranță și îmbrăcați din nou firele pe cui.

9. Repetați cu toate rândurile.

10. Nu vă rămâne decât să coaseți marginile covorului. Pentru aceasta, introduceți firul în ac, îl fixați de margine cu nod și coaseți împreună toate rândurile.

11. Covorul e gata! Îl scoateți de pe cuie și tăiați marginile firelor, cât să obțineți niște pensule.

Iată rezultatul final.

Mult spor!