Un desert de ciocolată foarte simplu!

Atunci când vă doriți un gust rafinat de ciocolată cu o textură foarte cremoasă și cu un aspect senzațional această rețetă este perfectă. Trebuie să o încercați, respectați ingredientele și modul de preparare și vă va ieși perfect.

INGREDIENTE:

– 300 gr de ciocolată neagră;

– 150 ml de smântână pentru frișcă;

– 5 ouă;

– 120 gr de unt;

– 6 gr de făină;

– 70 gr de zahăr;

– 1 praf de sare;

– cacao.

MOD DE PREPARARE:

1. Încălziți smântâna pentru frișcă, cât să devină fierbinte, adăugați untul și așteptați să se topească. Dacă e nevoie, puteți să mai încălziți o dată compoziția.

2. Transferați ciocolata într-un vas, turnați amestecul fierbinte, așteptați să se topească puțin ciocolata și amestecați totul, până la omogenizare.

3. Amestecați bine ouăle cu zahăr și făină, apoi strecurați compoziția și o adăugați în câteva etape în ciocolată, amestecând cu telul.

4. Tapetați forma (22*10 cm) cu hârtie de copt și turnați aluatul.

5. Așezați un prosop de hârtie la baza unei forme de copt rotunde, așezați forma cu aluat, turnați apă și coaceți desertul la cuptorul preîncălzit până la 150°С timp de 45-50 de minute.

6. Decorați prăjitura cu cacao sau după preferințe.

Un sufleu de ciocolată extrem de fin, ce se topește în gură! Fiecare persoană, fie că este membru al familiei sau musafiri, cu siguranță vor ține minte gustul rafinat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi !