Un desert mai gustos ca înghețata – se pregătește foarte simplu și nu are nevoie de coacere!

Un deliciu care poate fi pregătit din orice fel de fructe de pădure congelate. Acesta este pe bază de brânză de vaci. Restul ingredientelor sunt simple și accesibile pentru fiecare. Are o aromă extraordinară și se prepară foarte simplu, în câteva minute. Puteți experimenta și cu alte fructe de pădure, pentru a obține o aromă nouă – noi astăzi am folosit coacăză neagră.

INGREDIENTE:

Pentru stratul de coacăză:

– 300 g de coacăză neagră;

– 50 g de zahăr tos;

– 50 ml de apă fierbinte;

– 10 g de gelatină;

– 30 ml de apă rece;

Pentru stratul de brânză:

– 400 g de brânză de vaci de 5%-9% grăsime;

– 150 g de smântână fermentată de 20% grăsime;

– 50 g de zahăr tos;

– 1 pachețel de zahăr vanilat;

– 15 g de gelatină;

– 50 ml de apă fierbinte;

Pentru blat:

– 200 g de biscuiți sfărâmicioși;

– 90 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți blatul: Rupeți biscuiții în bucăți și măcinați-i cu ajutorul unui blender.

2. Topiți untul în cuptorul cu microunde, adăugați-l în vasul blenderului și mai amestecați ingredientele încă puțin, până la omogenizare.

3. Așezați un inel de patiserie pe un platou. Tapetați-l cu staniol sau peliculă. Turnați aluatul de biscuiți în el și răspândiți-l uniform cu o spatulă. Până când, puneți-l în frigider.

4. Pregătiți stratul de coacăză neagră: Încorporați gelatina cu apa fierbinte. Amestecați-o până când se va topi complet.

5. Turnați 30 ml de apă într-o cratiță. După aceasta, adăugați zahărul și coacăza neagră. Aduceți amestecul în punctul de fierbere, apoi gătiți fructele timp de 3 minute și scoateți cratița de pe foc.

6. Pasați compoziția cu ajutorul unui blender vertical. Apoi, adăugați gelatina și amestecați cu o spatulă.

7. Pregătiți stratul de brânză: Mai dizolvați 15 g de gelatină în 50 ml de apă fierbinte.

8. Adăugați brânza de vaci, smântâna fermentată, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender, până când veți obține o compoziție omogenă și cremoasă. Adăugați gelatina topită și amestecați cu o spatulă.

9. Asamblați desertul: Turnați câte o lingură din amestecul de brânză și cel de coacăză peste blatul de biscuiți din inel, până când le veți termina pe ambele.

10. Efectuați un desen cu ajutorul unei țepușe de lemn și transferați deliciul în frigider, până când se va închega complet.

11. Scoateți desertul și detașați inelul de patiserie și folia de acetat. Porționați-l și serviți-l cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New