Un desert foarte simplu și foarte delicios, cu siguranță o să vă placă!

O rețetă simplă de desert în 3 straturi cu un gust nemaipomenit! Acest desert este perfect dacă doriți ceva inedit și mai puțin obișnuit!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-200 g de făină de grâu;

-un praf de sare;

-1 linguriță de praf de copt;

-2 linguri de zahăr;

-1 gălbenuș de ou;

-80 g de unt;

-1 lingură cu vârf de smântână.

Pentru umplutură:

-360 de brânză de vaci;

-2 gălbeușuri de ou;

-100 g de smântână;

-60 g de zahăr;

-zahăr vanilat;

-2 linguri de amidon.

Pentru bezea:

-4 albușuri de ou;

-80 g de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol adăugați făina cernută, praful de copt, zahărul, sarea, gălbenușul de ou și untul rece tăiat în cubulețe mici. Incorporați toate ingredientele astfel ca să obțineți ceva asemănător cu pesmetul. Adăugați smântâna și amestecați compoziția cu mâinile până veți obține un aluat fărâmicios.

2. Înveliți aluatul obținut într-o folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 minute.

3. Pregătiți umplutura. Într-un bol adânc adăugați brânza, smântâna, amidonul, zahărul, zahărul vanilat și gălbenușurile. Pasați ingredientele cu mixerul astfel ca să obțineți o cremă fluidă.

4. Aranjați aluatul obținut într-o formă de copt cu diametru de 22 de cm (se poate și cu diametru de 24 de cm) și ușor cu mâinile repartizați aluatul pe suprafața formei și formați o bordură.

5. Compoziția cremoasă o turnați peste aluat, puțin o nivelați și scuturați tava ca să nu se formeze bule de aer.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 °C pentru 20 de minute până stratul de brânză se va rumeni ușor.

7. Pregătiți bezeaua. Bateți albușurile spumă, folosindu-vă de un mixer setat la viteză mică. Treptat adăugați câte puțin zahăr pudră. Amestecați bine până veți obține o bezea.

8. Scoateți forma din cuptor și acoperiți prăjitura cu bezeaua pregătită. Nu nivelați stratul de bezea. Cu cât mai neuniform îl veți aranja, cu atât mai apetizantă va fi prăjitura după coacere. Întoarceți prăjitura la cuptor și coaceți-o încă timp de 10 minute la temperatura de 160 °C, până se rumenește.

Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Desertul a ieșit nemaipomenit de delicios și și aspectuos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New