Un fertilizator eficient pentru răsadurile de roșii și ardei – într-o săptămână, tulpinile acestora se vor îngroșa văzând cu ochii!

Poate că ați auzit deja că mulți grădinari folosesc fertilizatori destul de neobișnuiți pentru răsaduri care, de alții, sunt considerați niște deșeuri inutile. Printre acestea se numără cojile de ouă, de rodii și de ceapă și usturoi, care sunt folosite pentru prepararea diferitor îngrășăminte. În articolul de astăzi dorim să vă povestim despre utilitatea cojilor de banane și despre modul în care acestea pot fi folosite în vederea creșterii unor fire sănătoase și groase de răsaduri.

Cojile de banane sunt la fel de nutritive ca și fructul savuros în sine. Acesta conține potasiu, magneziu, mangan, calciu, fosfor, azot și fier. Prin pătrunderea mai întâi în sol și apoi în celulele plantelor, aceste elemente stimulează formarea ovarelor, întăresc imunitatea, participă la fotosinteză, activează dezvoltarea sistemului radicular, prelungesc înflorirea și fructificarea, reglează procesele metabolice, sporesc fertilitatea solului, accelerează maturarea și îmbunătățesc gustul și aspectul rodului.

Îngrășămintele pe bază de coji de banane sunt sigure și nu pot dăuna plantelor în nici într-un fel. Iar pentru a le pregăti nu este nevoie de prea mulți bani, timp sau efort.

Pentru a folosi cojile de banane ca îngrășământ, acestea trebuie să fie pregătite în prealabil. În acest scop, coaja proaspătă se usucă în mod natural pe un calorifer sau în cuptor, la o temperatură maximă de 100 de grade. După aceasta, se macină într-o râșniță de cafea și se aplică între rândurile de răsaduri din ghiveci în momentul în care acestea sunt copilite.

Spor la grădinărit!

New