Un florar experimentat ne dezvăluie secretul care face ca pelargoniile slabe să crească stufoase și să înflorească abundent!

Pelargonia (mușcata) este una dintre florile preferate de mulți grădinari și horticultori, și acest lucru nu este de mirare. Planta este ușor de îngrijit și produce niște flori fabuloase și mirositoare, iar varietatea mare de specii ne permite să alegem floarea perfectă pentru a o armoniza cu alte plante.

Cu toate acestea, dacă pelargonia este lăsată să crească fără control, se întinde inestetic și se alungește.

Pentru a vă asigura că pelargonia nu se va întinde în sus, ci va crește stufos în lateral, va trebui să o curățați corect și în timp util. Pentru aceasta, folosiți doar unelte sterile.

Curățarea trebuie efectuată la nivelul axilei celei de-a treia frunze. Vă recomandăm să nu udați planta timp de 2-3 zile înainte de tăiere.

Nu aruncați partea superioară tăiată a pelargoniei; butașul va putea fi înrădăcinat și din el va crește o nouă plantă minunată.

În doar 3-4 săptămâni tăietura se va usca bine și va fi aproape invizibilă, iar pelargonia va începe să prindă frunze noi.

După tăiere, reduceți cantitatea de apă folosită pentru udarea plantei la aproximativ jumătate. Pe măsură ce mușcata va crește, veți putea mări cantitatea.

Nu lăsați pelargonia să crească prea mult. Tăiați cu grijă lăstarii alungiți.

Arbuștii mici de pelargonie în care frunzele sunt situate în partea de jos și tijele florale cresc în centru, sunt foarte drăguți. Pentru a forma un astfel de arbust, pur și simplu rupeți frunzele, care sunt la aproximativ 2-2,5 cm de la vârful plantei.

Spor la grădinărit!

New