Un grădinar inteligent pur și simplu a pus cimentul în pachete ziploc și a economisit o mulțime de bani!

Aproape fiecare casă pe pământ are o zonă care trebuie amenajată: scăpată de buruieni, turnată cu beton sau asfalt, sau, mai bine, cu plăci de gresie. Dar, din păcate, ori nu există timp, ori nu sunt bani în plus, ori nu se găsesc experții necesari. Varianta care este oferită mai jos este simplă, ieftină și nu necesită prea mult timp. Rezultatul este foarte lăudabil.

În primul rând, trebuie să curățați zona de lucru de buruieni și să nivelați suprafața cât mai bine posibil.

Pentru acest proiect veți avea nevoie de orice amestec pe bază de ciment de înaltă rezistență. Un sfat pentru deschiderea sacului de amestec: Așezați un baston robust sub centrul pungii, tăiați cu grijă ambele părți și partea din față exact în mijloc cu un cuțit de birou. Acum ridicați sacul apucând ambele capete ale bastonului. Punga se va împărți în două bucăți, care vor fi mai ușor de prelucrat.

Masa obținută prin adăugarea de apă și amestecare nu trebuie să fie lichidă, ci mai degrabă semi-subțire.

Atunci când alegeți dimensiunea pachetelor ziploc, țineți cont de faptul că acestea vor fi doar puțin mai mult de jumătate pline. Așadar, puneți cantitatea potrivită de amestec în pachete și, înainte de a închide fermoarul, încercați să eliminați tot aerul din interior. Sigilat în pungă, amestecul nu se va închega prea repede și veți avea timp să pregătiți numărul necesar de „plăci”.

Când plasați pachetele în zona dorită, pliați excesul de polietilenă și scuturați ușor punga pentru a uniformiza conținutul.

Dacă doriți să adăugați ornamente sau, ca în acest caz, pietricele fosforescente, tăiați cu grijă pachetul și introduceți elementul dorit în ciment.

După aproximativ o zi, pungile pot fi îndepărtate. Tăiați câte una și desprindeți pelicula. Nu vă temeți că suprafața plăcilor pare umedă – se va usca foarte repede. În ceea ce privește pelicula, puteți fie să tăiați doar partea vizibilă (lăsând partea de jos pentru a împiedica pătrunderea buruienilor), fie să o îndepărtați complet prin ridicarea ușoară a plăcilor.

Acoperiți spațiile dintre plăci cu nisip: împrăștiați-l cu generozitate, apoi treceți peste plăcile așezate cu o mătură și împrăștiați nisipul în spații. Pur și simplu măturați excesul.

Asta este – bucățica de trotuar a fost modernizată fără ajutorul unor profesioniști sau utilaje externe și ați economisit o mulțime de bani! Apropo, o tehnică similară poate fi folosită și pentru pavarea cărărilor din grădină.

Spor la treabă!

New