Un îngrășământ popular și un agent antifungic eficient pentru răsaduri!

Astăzi dorim să vă prezentăm un îngrășământ popular și un agent antifungic eficient pentru răsaduri. Este vorba despre frunzele de dafin.

Acestea sunt bogate în substanțe nutritive, conțin doze mari de vitamina C, A, acid folic și minerale precum calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier, seleniu și cupru. Datorită acestor proprietăți, frunzele de dafin sunt recomandate de utilizat împotriva bolilor și a dăunătorilor plantelor.

Acestea au un efect pozitiv și în lupta cu acarienii păianjeni.

Pentru a prepara o infuzie din această plantă, veți avea nevoie de 50 g de frunze uscate, pe care să le infuzați timp de 2-3 ore într-un litru cu apă fierbinte. După aceasta, puteți pulveriza răsadul cu lichidul obținut. Procedura se repetă o dată la 7-10 zile.

Iar pentru îngrășământul răsadurilor, frunza de dafin se mărunțește foarte bine și se amestecă cu substratul menit pentru plantarea semințelor. Doza recomandată de frunze este de 1-2 lingurițe pentru un ghiveci.

Adăugarea acestui îngrășământ va menține răsadul sănătos până la plantarea în seră sau grădină și-i va oferi toate substanțele nutritive necesare pentru creștere.

Spor la grădinărit.

New