Un lucru frumos și util făcut din resturi de țesătură!

Chiar și o cantitate mică de țesătură este suficientă pentru a crea săculețe practice și drăguțe. Acestea pot fi utilizate pentru o varietate de scopuri. O geantă originală cu șnur poate fi un organizator excelent pentru lucruri mici și chiar pentru produsele cosmetice. Totul depinde doar de materialul selectat și de necesitate. Tehnica de realizare extrem de simplă și aspectul impecabil al produsului final sunt impresionante. După ce o veți stăpâni, puteți inventa o mulțime de lucruri interesante: de la genți până la rucsacuri elegante. De asemenea, puteți folosi săculețele drăguțe pentru cadourile de Anul Nou sau nuntă. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-șablon de carton; 

-bucăți potrivite de material; 

-panglică sau șnur de nailon. 

PAȘI DE URMAT: 

Șablonul este un semicerc extins de-a lungul liniei tăiate. Diametrul cercului corespunde lățimii viitorului săculeț. În calitate de model puteți folosi orice capac sau farfurie. Cel mai bine este să folosiți 2 feluri de țesătură. Pentru căptușeală, folosiți o țesătură mai subțire, cum ar fi satin sau mătase. Partea superioară poate fi din satin, velur, catifea. Țesăturile pentru perdele sau tapițerie sunt, de asemenea, potrivite pentru realizarea acestei idei. 

Pentru început, decupați 4 piese identice: câte 2 din fiecare tip de material. Tăiați piesele în perechi, după ce le așezați cu fața în interior. 

În căptușeală, faceți cusătura continuă. Numai partea de sus rămâne necusută. Când coaseți săculețul de bază, lăsați secțiuni necusute de 1 cm pe părțile laterale. Le așezați păstrând liberi 4-5 cm de la marginea superioară. 

Neteziți cusăturile. Acest lucru va îndrepta vizual zonele de îmbinare. Puneți punga principală în interiorul căptușelii, astfel încât materialul să fie în contact cu părțile de față și îl îndreptați bine. Faceți marcaje pentru viitoare cusătură.

Coaseți partea superioară. Când faceți cusătura, lăsați necusută o zonă suficient de mare, cât să întoarceți săculețul pe cealaltă parte. După ce întoarceți și îndreptați săculețul, faceți o cusătură continuă sus și 2 cusături cu loc liber în jos. Faceți acest lucru în așa fel încât găurile făcute în săculeț să fie între aceste cusături. 

Nu vă rămâne decât să introduceți șnurul. Pentru ca săculețul să se strângă în direcții diferite, îl introduceți din ambele părți. Pentru aceasta, tăiați 2 bucăți, fiecare fiind egală cu dublul lățimii săculețului. Folosind un ac de siguranță sau o agrafă pentru păr, treceți mai întâi un șnur apoi al doilea prin găuri. Este important să treceți șnururile din părțile opuse. Ca rezultat, ambele capete ale unui șnur vor fi în dreapta, iar ale celuilalt – în stânga. 

După care, legați noduri decorative și să trageți capetele în direcții diferite. Săculețul se strânge ușor și la fel de simplu se deschide. Cu toate acestea, este exclus ca punga să se deschidă singură. 

În interiorul acestor săculețe drăguțe puteți pune orice doriți. 

Mult spor!