Un mod foarte simplu, dar eficient de a vă curăța fierul de călcat!

Nimic nu este veșnic, inclusiv tehnica de casă la fel. Cu toate acestea, dacă aveți grijă de ea la timp, îi puteți prelungi semnificativ viața și, în același timp, veți economisi bani la cumpărarea uneia noi. De exemplu, orice fier de călcat, mai devreme sau mai târziu, începe să se înfunde cu calcar, impurități, depuneri de murdărie și rugină.

Chiar dacă fierul tău de călcat a încetat să aburească în mod corespunzător și, în schimb, a început să „scuipe” niște fulgi și să-ți păteze hainele, nu vă grăbiți să-l aruncați. Chiar și un fier de călcat uzat poate fi curățat din interior, iar acest lucru este destul de simplu de făcut. Nici măcar nu trebuie să cumpărați nici o soluție pe bază de chimie.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-acid citric;

-apă fierbinte;

-o periuță de dinți inutilă.

PAȘI DE URMAT:

1.În primul rând, pregătiți soluția de curățare. Pentru a face acest lucru, luați acid citric și umpleți-l cu apă fierbinte. Lăsați-l să stea o perioadă, astfel încât să se dizolve complet. Soluția  este gata! Nu există proporții stricte aici, puteți trece de la raportul de 2 linguri de acid citric în 0,5 litri de apă.

2. Porniți fierul de călcat și lăsați-l să se încălzească la maxim. După ce indicatorul de încălzire se stinge, deconectați fierul de la rețea și umpleți-l complet cu soluția obținută de acid citric cu apă. De obicei, aproximativ 300 ml sunt destule pentru a umple rezervorul în fierul de călcat. Conectați  fierul de călcat și lăsați din nou să se încălzească la maxim, iar apoi lăsați-l să stea încălzit.

3. Luați un lighean cu apă și începeți, ținând fierul de călcat peste el, să apăsați butonul de abur și butonul de pulverizare. Și veți observa cum o substanță cu adevărat teribilă de rugină și murdărie începe să se strecoare din fierul de călcat.

4. Repetați ​​procedura de mai multe ori, clătind periodic suprafața tălpii sub apă curgătoare, folosind o periuță de dinți. De fiecare dată iese mai puțină murdărie. Două proceduri cu soluția obținută ar trebui să fie suficiente.

5. Apoi, trebuie să aburiți fierul de călcat cu apă obișnuită. Pentru a face acest lucru, luați apă filtrată și umpleți fierul la scara maximă. Repetați ​​procedura cu abur până când apa iese limpede.

6. Există încă o modalitate de a curăța fierul de călcat, este chiar mai ușor decât prima. Scoateți supapa de apă, pentru aceasta este suficient să o apăsați și apoi să o rotiți. Desigur, metoda de deschidere depinde de model. Spălați și curățați piesa.

7. Apoi încălziți fierul de călcat, turnați apă fierbinte în el, agitați-lactiv și scurgeți apa din el. Sunteți surprinși de câtă murdărie mai este în ea și repetați ​​procedura de mai multe ori.

Cel mai bine este să combinați aceste 2 proceduri, deoarece doar una dintre ele poate să nu fie suficientă. Aburirea cu acid citric curăță bine duzele de fier, iar curățirea – curăță rezervorul de apă!

Mult spor!

New