Un mod neobișnuit de a restabili rădăcinile orhideelor fără udare – va revigora chiar și cea mai slabă floare!

Orhideele sunt unele dintre cele mai capricioase plante, care necesită o îngrijire specială. Chiar și cultivatorii de flori experimentați se pot confrunta cu o situație în care o orhidee să înceapă să se ofilească, frunzele să devină moi și să înceteze să mai crească. Însă dacă va fi tratată în timp util, chiar și o asemenea orhidee va putea fi salvată. Ceea ce este neobișnuit la această metodă, este că rădăcinile se regenerează fără să fie udate.

Veți avea nevoie de:

– mușchi;

– o pungă de plastic.

Mod de lucru:

1. Înainte să începeți tratarea plantei prin această metodă nouă, va trebui să încetați să o mai udați. La o săptămână după ultima udare, scoateți orhideea din ghiveci, îndepărtați materialul vechi de plantare și tăiați rădăcinile ofilite și deteriorate.

2. Pulverizați frunzele cu apă și ștergeți-le ușor cu o cârpă moale. Lăsați orhideea într-un loc răcoros și uscat timp de o zi.

3. Înfășurați rădăcinile uscate ale orhideei în mușchi curat, apoi puneți planta într-o pungă de plastic.

4. Agățați orhideea cu frunzele în jos, într-un loc răcoros și bine aerisit. Aveți grijă să-i pulverizați frunzele cu apă curată o dată la fiecare 2 zile.

5. Prin această metodă simplă de îngrijire, orhideea va începe să formeze rădăcini noi și sănătoase. În plus, planta va dezvolta frunze noi. Orhideea va putea fi transplantată într-un ghiveci permanent peste aproximativ 2 luni. Asigurați-vă că tăiați toate rădăcinile ofilite înainte de transplantare.

6. Această metodă simplă va vindeca rapid orhideea de afecțiunile fungice și o va ajuta să crească o mulțime de rădăcini sănătoase și puternice.

Spor la grădinărit!