Un mod neobișnuit de creștere a orhideelor: acestea vor înflori abundent și pentru o perioadă lungă de timp!

Orhideele sunt cunoscute pentru durabilitatea și frumusețea florilor lor. Dar cum poate fi obținut acest lucru? De fapt, nici măcar nu aveți nevoie de îngrășăminte speciale. Orhideea va crește și va înflori mult timp dacă o veți crește în apă.

În acest scop, tăiați o sticlă de 5 litri în jumătate.

Folosiți un fier de lipit sau un cui fierbinte pentru a face găuri în partea de sus a jumătății cu capac. De asemenea, faceți găuri și în capacul propriu-zis.

Scoateți orhideea din substrat, spălați-o bine, examinați rădăcinile, tăiați-le pe cele uscate sau lipsite de viață, dacă este necesar.

Puneți câteva pietricele de argilă expandată în partea superioară a sticlei.

Puneți orhideea în interior. Acoperiți rădăcinile cu argilă expandată, astfel încât aceasta să stea ferm. Puneți partea superioară în cea inferioară a sticlei, cu capacul în jos.

Turnați apă în ea, astfel încât doar capacul să fie scufundat. Apa se va ridica automat până la rădăcini, iar rădăcinile vor încerca să ajungă în jos după umiditate.

Acesta este mediul ideal pentru orhidee: nu este prea plin cu apă, ci cu o umiditate constantă. Orhideea va înflori mult timp și din abundență! Nu uitați să schimbați apa pe măsură ce aceasta se murdărește. Dacă doriți să vă fertilizați orhideea, o puteți face cu îngrășământ lichid.

Spor la grădinărit!

New