Un mod neobișnuit de cultivare a busuiocului!

Busuiocul este o plantă anuală, ale cărei frunze pot fi incluse în cele mai diverse feluri de mâncare. El are un gust intens și o aromă accentuată. În același timp, cultivarea lui este mai simplă decât pare. Chiar și din cea mai minusculă plantă poate fi obținută o tufă mare și deasă!

Avantajul busuiocului constă în faptul că el nu trebuie cultivat în mod obligatoriu în grădină. Această plantă se simte minunat și în ghivecele de pe pervaz. Ca să obțineți o recoltă maximă, plantați busuiocul în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Așteptați până când planta va atinge înălțimea de 8-10 cm.

Apoi tăiați-i vârful cu un foarfece ascuțit. Îndepărtați frunzele mari de pe butașul obținut. Umpleți un ghiveci mic sau un pahar de plastic cu substrat umed și înfigeți butașul în el. Puteți să plantați mai mulți butași în același recipient sau să-i cultivați în ghivece individuale. Înrădăcinarea lor se produce foarte rapid: în 5-7 zile.

Dacă nu vă place să înrădăcinați butașii în sol, după care să-i transplantați, puteți să realizați această procedură într-un pahar cu apă. Nu aveți nevoie de stimulatori de înrădăcinare!

Tăierea vârfului plantei stimulează dezvoltarea lăstarilor ei și înmulțirea frunzelor. Drept rezultat, veți obține o tufă stufoasă de busuioc. De asemenea, acest tip de tundere contribuie la prevenirea înfloririi, după care planta îmbătrânește și se usucă destul de repede.

Spor la grădinărit!