Un mod neobișnuit și aspectuos de cultivare a cepei verzi pe pervaz!

Cine ar refuza să adauge câteva cozi proaspete, abia culese, de ceapă verde în mâncare? Bineînțeles, în perioada rece a anului verdețurile sunt cumpărate de la piață, dar și acestea nu sunt întotdeauna de calitate bună.

O soluție minunată a acestei probleme este cultivarea cepei verzi pe pervaz. Există o mulțime de metode de realizare a acestui lucru, dar toate ocupă destul de mult spațiu — de exemplu, jardiniera lungă, care se întinde pe tot pervazul.

Dar există încă o metodă neobișnuită, care permite economisirea excelentă a spațiului. Și cel mai important este faptul că verdeața obținută este foarte și foarte multă!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o sticlă de plastic cu volumul de 1.5 litri, fără etichetă;

-un cuțit;

-substrat pentru plante;

-bulbi mici de ceapă.

MOD DE LUCRU:

1.Folosind cuțitul sau oricare alt instrument confortabil, realizați orificii rotunde pe suprafața sticlei și decupați-i partea superioară.

2.Adăugați un strat subțire de sol în sticlă. Apoi așezați bulbii de ceapă pe el, astfel încât codițele lor să iasă prin orificii.

3.Continuați să plantați stratificat bulbii de ceapă, adăugând sol după fiecare rând. Alternați straturile până când veți umple sticla.

4.Udați substratul și puneți ghiveciul improvizat pe pervaz. Peste o anumită perioadă de timp cepele vor încolți.

5.Puteți să rupeți cozile de ceapă verde proaspătă, cultivată de sine stătător, pe pervaz.

Spor la grădinărit!