Un mod nou de servire a cartofilor cu ouă la micul dejun: aspectuos și incredibil de gustos!

Este puțin probabil ca cineva să refuze un asemenea mic dejun! Cartofii, șunca, ouăle — o combinație extraordinară, servită într-un mod absolut nou!

INGREDIENTE:

-4 cartofi medii;

-4 ouă;

-2-3 cozi de ceapă verde;

-120 g de șuncă;

-sare, condimente — după gust;

-2 linguri de făină;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați cartofii și tăiați-i sub formă de fâșii subțiri cu ajutorul curățitorului de legume. Puteți să folosiți cuțitul, dar străduiți-vă ca fâșiile să iasă cât mai subțiri.

2.Acoperiți fâșiile de cartofi cu apă și lăsați-le să se înmoaie timp de 7-10 minute. Apoi transferați-le pe o strecurătoare și așteptați până când se va scurge apa de pe ele. 

3.Puneți cartofii într-un bol. Adăugați ceapa verde mărunțită și șunca tăiată sub formă de fâșii subțiri, sare și piper negru măcinat (sau alte condimente) după gust.

4.Adăugați făina și albușurile ouălor (puneți gălbenușurile pe o farfurie și acoperiți-le cu folie alimentară sau cu un capac, ca să nu li se usuce suprafața). Amestecați foarte bine.

5.Turnați puțin ulei pe tigaie. Puneți câte 2 linguri de compoziție de cartofi pe ea. Aranjați-o sub formă de cercuri și realizați câte un orificiu în mijlocul acestora.

6.Varianta potrivită pentru cei care nu iubesc gălbenușul lichid: puneți câte un gălbenuș în mijlocul „cuibului” de cartofi după 3 minute de la începerea prăjirii lor pe foc puțin mai mic decât cel moderat.

Întoarceți cartofii și prăjiți-i pe parcursul a încă 3-4 minute. Luați-i de pe foc. Gălbenușurile vor fi preparate complet.

7.Varianta pentru cei care iubesc gălbenușul lichid: prăjiți „cuiburile” de cartofi până vor fi gata (timp de câte 3-4 minute pe fiecare parte), după care întoarceți-le cu fața în sus și puneți câte un gălbenuș în mijlocul fiecăruia. Așteptați 20-30 secunde și luați-le de pe foc.

8.Serviți deliciul obținut! Gălbenușul lichid arată foarte apetisant. Iar voi ce variantă preferați?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New