Un munte de chifteluțe de pui — suculente, rumene și hipocalorice. O rețetă economică!

Dacă vă plac chifteluțele de pui, preparate cu orez și legume, atunci trebuie să le pregătiți neapărat pe acestea! Sunt într-atât de gustoase, suculente și sățioase, încât nu lasă pe nimeni indiferent!

Valoarea calorică a chifteluțelor este 128 kcal/100 g.

INGREDIENTE:

-1100 g de carne tocată de pui;

-350 g de ceapă;

-250 g de morcov;

-180 g de orez crud sau 700 g de orez fiert;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-2 lingurițe cu vârf de boia de ardei dulce;

-1.5 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți orezul în apă până va fi gata, respectând proporțiile indicate pe ambalajul lui (cantitatea necesară de apă depinde de soiul orezului). Lăsați-l să se răcească.

2.Tăiați ceapa în semiluni subțiri și dați morcovul prin răzătoarea mare. Prăjiți-le pe tigaia încinsă, pe care ați turnat o lingură de ulei: timp de 5 minute, pe foc mic, sub capac, amestecând periodic.

3.Amestecați legumele prăjite cu orezul fiert.

4.Adăugați carnea tocată de pui, boia de ardei dulce, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați și frământați bine compoziția obținută. Lăsați-o să se „odihnească” pe parcursul a 15 minute.

5.Lucrând cu mâinile umede, divizați compoziția de carne și orez în 10 părți egale (sau mai multe, dacă vreți să pregătiți chifteluțe mai mici).

6.Oferiți chifteluțelor forma dorită și așezați-le pe tava unsă cu o linguriță de ulei.

7.Coaceți-le timp de aproximativ 25 minute (orientați-vă și după dimensiunea lor) în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌.

8.Serviți chifteluțele delicioase cu o salată de crudități!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New