Un munte de clătite cu umplutură de carne de pui – rețetă simplă la îndemâna oricui!

Clătitele pregătite după această rețetă ies foarte gustoase, moi și elastice. Pot fi servite atât cu umplutură, cât și fără. Însă vă recomandăm să încercați să pregătiți și umplutura din carne de pui. În combinație cu mirodeniile indicate în rețetă, aceasta iese foarte aromată, suculentă și gustoasă! Sunt perfecte pentru micul dejun!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 1 kg de carne de pui (copănele și piept);

– 2 cepe medii;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– jumătate de linguriță de boia de ardei (iute și dulce);

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– 1 praf de nucșoară măcinată;

– sare după gust;

– 2-3 polonice de supă de pui;

Pentru aluatul de clătite:

– 4 ouă;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 praf de bicarbonat de sodiu;

– 1 l de lapte;

– 300 g de făină;

– 4-5 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: fierbeți copănele și pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare până când vor fi gata. Scoateți-le pe un platou și dezosați-le. Zeama nu o vărsați, pentru că vom avea nevoie de ea mai târziu.

Sfat: Pentru această umplutură, vă recomandăm să nu utilizați doar pieptul de pui, pentru că va ieși prea uscată. Adăugați și alte părți ale pasării, care conțin mai multă grăsime, cum ar fi copănelele.

2. Treceți carnea dezosată prin mașina de tocat.

3. Decojiți cepele și tăiați-le în formă de cubulețe mărunțele. După aceasta, încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți-le la foc mediu, până când se vor rumeni. Condimentați ceapa cu un praf de nucșoară, boia de ardei dulce și iute (după gust) și cu un amestec de piper măcinat.

4. Transferați și tocătura de pui în tigaie și amestecați-o cu ceapa. De asemenea, turnați câteva polonice de zeamă în care a fiert carnea și amestecați. Compoziția trebuie să fie potrivit suculentă. Scoateți tigaia de pe foc și lăsați umplutura să se răcească.

5. Pregătiți aluatul pentru clătite: adăugați ouăle, un praf de sare, zahărul și bicarbonatul de sodiu într-un bol adânc. Bateți ingredientele cu ajutorul unui mixer, până la omogenizare.

6. Începeți să adăugați câte un pahar de făină și un pahar de lapte, amestecând în continuu cu mixerul, până când veți încorpora toate cantitățile.

7. În final, adăugați uleiul vegetal și amestecați cu o lingură.

Sfat: Uleiul vegetal se adaugă întotdeauna la urmă, astfel încât viitoarele clătite să nu se lipească de tigaie.

8. Prăjiți clătitele pe o tigaie uscată (puteți să o ungeți cu ulei doar înainte de prăjirea primei clătite), pe ambele părți.

9. A rămas să umpleți clătitele cu umplutura de carne. Pentru aceasta, așezați câte o lingură cu vârf de umplutură la marginea fiecărei clătite, astfel încât partea prăjită să fie în interior. Pliați două mărgini peste umplutură, apoi rulați clătita într-un rulou.

Sfat: Pentru ca să lipiți marginea cât mai bine, vă recomandăm să o ungeți cu puțină smântână fermentată.

10. Umpleți astfel toate clătitele. După aceasta, încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți-le pe ambele părți, până când se vor rumeni. După aceasta, scoateți-le pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie.

11. După ce s-au scurs bine de ulei, amplasați-le pe un platou și serviți-le cu plăcere cu smântână la micul dejun, sau chiar la prânz!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!