Un munte de pateuri leneșe! Le gătesc ori pe tigaie, ori la cuptor. Întotdeauna ies gustoase!

Pateurile leneșe pregătite după această rețetă ies foarte delicioase, fie că le prăjiți în tigaie sau le coaceți la cuptor. Iar umplutura o puteți alege după bunul plac. Noi vom adăuga carne tocată și verdeață. Încercați-le! O să vă placă!

INGREDIENTE:

– 700 g de cartofi;

– 400 g de carne tocată;

– sare, boia de ardei dulce și usturoi uscat (după gust);

– 1 ceapă;

– 1 roșie;

– 2 ouă;

– puțină verdeață după gust (ceapă, pătrunjel, mărar);

– 400-500 g de făină.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în bucăți. Puneți-i la fiert într-o cratiță cu apă și sare.

2. Între timp, tăiați ceapa decojită și roșia în formă de cubulețe mărunte.

3. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați ceapa în ea și prăjiți-o timp de 2 minute, până când va începe să se rumenească. După aceasta, adăugați carnea tocată (noi avem de pui) și prăjiți-o timp de câteva minute. Apoi adăugați condimente după gust și roșiile. Când se va evapora tot lichidul, scoateți umplutura de pe foc.

4. Când cartofii s-au fiert, pasați-i cu ajutorul unui zdrobitor. Apoi lăsați-i puțin să se răcească și adăugați ouăle, umplutura de carne tocată, verdeața tăiată mărunt, făina și sare (după gust). Amestecați aluatul final foarte bine cu mâinile.

5. Modelați pateurile: din motiv că aluatul este foarte lipicios, ungeți-vă palmele cu puțin ulei vegetal și modelați pateurile. Puneți-le pe o farfurie unsă cu ulei.

6. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal și prăjiți pateurile obținute în ea, până când se vor rumeni frumos pe ambele părți.

7. De asemenea, o altă parte de pateuri o vom coace la cuptor. Pentru aceasta, ungeți tava cu puțin unt moale și puneți-le în ea. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, până când se vor rumeni. Peste 10 minute de coacere, întoarceți-le pe partea opusă, ca să se rumenească mai rapid.

8. Scoateți pateurile pe o farfurie și savurați-le cu multă plăcere!

Ambele variante de pregătire sunt reușite și am obținut un deliciu minunat, pe care îl putem combina cu orice fel de sos și salată de legume proaspete.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New