Un obiect practic și frumos pentru ușă, confecționat din materiale simple și la îndemâna fiecăruia!

Astăzi dorim să vă prezentăm o metodă eficientă de a menține ușa întredeschisă în cazurile când aveți nevoie, fără să umblați și să căutați ce să puneți ca să nu se închidă cu totul. Pe lângă toate acestea, obiectul pe care-l vom confecționa împreună, va deveni un articol decorativ foarte atrăgător pentru locuința dvs.

Veți avea nevoie de:

– 1 ciorap;

– orez, hrișcă sau orice alt material greu pentru umplere;

– vatelină;

– 1 bobină de fir de croșetat sau tricotat;

– 2 mărgele pentru ochi;

– material pentru nas;

– lipici;

– instrumente.

Mod de lucru:

1. Mai întâi, veți avea nevoie de un ciorap. Tăiați-l în două bucăți, făcând tăietura la capătul călcâiului. La această etapă, veți avea nevoie doar de o parte a ciorapului.

2. Umpleți-l cu orez sau hrișcă până la jumătate. După aceasta, umpleți restul șosetei cu vatelină.

3. Coaseți gaura ciorapului, astfel încât să obțineți o bilă ovală, care va servi drept bază pentru trunchiul cățelușului. În cazul nostru, aceasta are o înălțime de 13 cm.

4. Decupați din carton un dreptunghi cu înălțimea egală cu cea a trunchiului. Înfășurați firul în jurul cartonului. Și, deoarece este destul de gros, în cazul nostru, 20 de înfășurări vor fi suficiente. Prindeți mai întâi capetele de sus cu un fir de ață, apoi tăiațile pe acelea duble cu o foarfecă. Procedați la fel și cu celălalt capăt. Apoi legați toatel firele la mijloc.

5. Pregătiți astfel încă 9 bucăți.

6. În continuare, lipiți ciucurii obținuți în formă de cerc pe ciorapul umplut (vedeți în imaginea de mai jos). Adăugați mai mulți ciucuri dacă este necesar pentru a face cățelul suficient de pufos.

7. Acum folosiți un dreptunghi de carton de 16 cm înălțime pentru a pregăti o bobină mai mare. De data aceasta veți avea nevoie de aproximativ 70 de înfășurări. Piesa în sine este pregătită în același mod ca și până acum. Lipiți ciucurele rezultat în centrul capului.

8. Apoi, separați câteva dintre șuvițele de sus pe tot capul și adunați-le într-o codiță, legând-o cu o ață sau un elastic. La aceeași etapă, dacă este necesar, „tundeți” cățelușul, îndepărtând firele prea lungi sau în exces.

9. Confecționați încă un ciucure mic și lipiți-l în zona nasului, formând astfel o mustață.

10. În final, lipiți ochii și nasul la locurile lor și cățelușul adorabil este gata! Urmează să-l decorați cum vă place și atât.

Spor la treabă!

New