Un ornament grozav și simplu pentru căciuli, cardigane și pulovere – cosițe foarte simple! Se tricotează circular!

Acest ornament se potrivește de minune pentru tricotarea fularelor circulare, căciulilor, cardiganelor, puloverelor. Se realizează foarte simplu. Raport: 5 ochiuri, 6 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 5.

2. Lucrați un rând de aliniere, raportul: 2 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe față.

3. Rând 1. *2 ochiuri pe dos, apoi 1 ochi pe față cu 2 jeteuri: introduceți andreaua dreaptă în ochi, înfășurați firul în jurul ei de 2 ori și lucrați ochiul pe față, 2 ochiuri pe față*.

Sfat. Dacă tricotați circular, folosiți neapărat un marcator, ca să fie clar unde este începutul și unde este sfârșitul rândului.

4. Rând 2. *2 ochiuri pe dos, următorul ochi îl scoateți pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați, desfăcând cele 2 jeteuri (firul în spatele lucrului), 2 ochiuri pe față*.

5. Rând 3, 4. *2 ochiuri pe dos, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați (firul în spatele lucrului), 2 ochiuri pe față*.

6. Rând 5. *2 ochiuri pe dos, schimbați următoarele 3 ochiuri cu locul: apucați cu andreaua dreaptă din spate al doilea și al treilea ochi, scoateți toate 3 ochiuri de pe andreaua stângă, îmbrăcați pe andreaua stângă mai întâi primul ochi, apoi cele 2 ochiuri de pe andreaua dreaptă. Lucrați cele 3 ochiuri pe față*.

Sfat. De asemenea, puteți transfera primul ochi pe o andrea suplimentară, îl lăsați în fața lucrului, lucrați 2 ochiuri pe față, apoi transferați ochiul de pe andreaua suplimentară pe andreaua stângă și îl lucrați pe față.

Atunci când lucrați primul ochi, aveți grijă să nu fie răsucit.

7. Rând 6. *Lucrați după desen: 2 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe față*.

Mult spor!