Un ornament minunat din umerașe obișnuite pentru sărbătorile de iarnă! După aceasta puteți să le puneți iarăși în dulap.

Pentru majoritatea dintre noi perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă este una deosebită și nu contează ce vârstă avem — 5 sau 55 ani. Întotdeauna începem să ne pregătim din timp pentru aceste sărbători: să alegem cadourile și ținutele, să întocmim meniul și, bineînțeles, să decorăm casa sau chiar totul din jur. În mare parte anume datorită diferitelor ornamente se creează acea dispoziție magică de sărbătoare.

În fiecare an noi inventăm o decorațiune nouă și neobișnuită de sărbătoare. Una dintre variantele interesante este acest fulg minunat. Știți din ce este confecționat? Din umerașe obișnuite! Iar după sărbători ele pot fi iarăși utilizate după scopul lor direct, deoarece această construcție se demontează destul de ușor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-umerașe de plastic;

-coliere de plastic (șoricei).

MOD DE LUCRU:

Aveți nevoie de 16 umerașe pentru fiecare fulg. Puteți să folosiți atât umerașe mici (pentru hainele copiilor), cât și umerașe mari. Fulgii din primele vor fi mai mici decât cei din celelalte. Pe lângă aceasta, diferitele elemente ale umerașelor pot deveni ornamente suplimentare ale fulgului: de exemplu, cârligele sau bara pentru pantaloni.

Începeți să montați fulgul. Cel mai confortabil este să lucrați pe podea: și spațiul este suficient, și suprafața este dreaptă. Mai întâi așezați umerașele câte două, cu barele inferioare lipite unele de altele. Acestea vor fi razele fulgului. Apoi puteți pur și simplu să începeți montarea unui model aleator, deoarece niciun fulg nu seamănă cu altul. Puteți să aranjați doar 4 raze sub formă de cerc și să vă opriți.

Dar puteți să continuați și să montați al doilea nivel al fulgului. De asemenea, puteți să așezați umerașele câte 2 și să le puneți deasupra și în mijlocul primului nivel. Drept rezultat, fulgul va avea 8 raze.

Dacă ați obținut forma, care vă mulțumește complet, începeți să fixați umerașele cu ajutorul colierelor de plastic (șoriceilor): mai întâi marginile razelor, după care și mijlocul fulgului. În timpul acestei etape nu trebuie să strângeți tare colierele, pentru ca umerașele să rămână mobile: astfel le veți putea aranja, dacă va fi nevoie.

Corectați și verificați forma fulgului — ea trebuie să fie dreaptă. Dacă sunteți sigur că totul este aranjat corect, strângeți complet șoriceii și tăiați-le capetele excesive. Fulgul este gata! Dacă doriți, puteți să-l vopsiți sau să-l decorați cu ceva.

Spor la treabă! Sărbători fericite!