Un ornament reliefat superb cu andrele!

Un ornament foarte pufos și aerat, arată superb și poate fi folosit pentru fulare sau pături.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 20 de ochiuri pe andrele (sau orice număr par).

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, jeteu, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă, apucându-l după peretele din față, 1 ochi pe față, din nou jeteu, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă, apucându-l după peretele din față, 1 ochi pe față și repetați, până la sfârșitul rândului, ochiul de margine pe dos.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, lucrați următoarele 2 ochiuri pe față după peretele din față, jeteul îl scoateți pe andreaua dreaptă, 2 ochiuri pe față, scoateți jeteul pe andreaua dreaptă și repetați, până la sfârșitul rândului, ochiul de margine pe dos.

Sfat. Aveți grijă să nu încurcați jeteul cu cele 2 ochiuri.

5. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, jeteul și primul ochi le lucrați împreună pe față după pereții din spate, jeteu, iar al doilea ochi îl scoateți pe andreaua dreaptă după peretele din față. Repetați, până la sfârșitul rândului, penultimul ochi pur și simplu îl scoateți pe andreaua dreaptă, ochiul de margine pe dos.

6. Rând 5. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, scoateți jeteul pe andreaua dreaptă, 2 ochiuri pe față, scoateți jeteul pe andreaua dreaptă, 2 ochiuri pe față, scoateți jeteul pe andreaua dreaptă și repetați, până la sfârșitul rândului. La final, 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

7. Continuați să alternați ultimele 2 rânduri, până obțineți lungimea necesară.

Mult spor!