Un pachet de brânză de vaci și doi cartofi – absolut delicios, rapid și economic!

Din brânză de vaci și din cartofi puteți pregăti papanași sau pateuri, însă rezultatul rețetei de astăzi este foarte gustos și va diversifica preparatele preferate din brânză și cartofi, încercați!

INGREDIENTE:

-2 cartofi (300 gr);

-1 pachet de brânză de vaci (180 gr);

-1 ou;

-sare – după gust;

-5 linguri de făină (aproximativ 80 gr).

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți brânza de vaci, adăugați oul și amestecați foarte bine.

2.Transferați compoziția în vasul blenderului și mai amestecați o dată, cât să devină pufoasă.

3.Curățați cartofii de coajă, îi tăiați bucăți, îi așezați într-o cratiță cu apă și îi fierbeți, până sunt gata. Adăugați puțină sare în timpul fierberii.

4.Transferați cartofii într-un vas și îi pasați cu pasatorul, cât să obțineți un piure.

5.După ce piureul se răcorește, adăugați compoziția de brânză și amestecați bine cu lingura, încercând să îndepărtați cocoloașele de cartofi.

6.Încorporați făina treptat, câte 1 lingură, și amestecați aluatul. Orientați-vă după consistența aluatului: acesta trebuie să se adune într-o bilă și să devină lipicios, astfel încât să puteți modela biluțe din el.

7.Luați câte 1 lingură de compoziție, o transferați într-o farfurie cu făină, o treceți prin ea, apoi formați o biluță. Noi am obținut 11 papanași-pateuri.

Sfat. Puteți să adăugați din start mai multă făină, pentru ca aluatul să nu fie lipicios, însă, în acest caz, nu va mai fi la fel de pufos și delicat.

8.Înfierbântați tigaia cu ulei, adăugați pateurile, le aplatizați ușor cu pasatorul și le prăjiți timp de câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.

Pateurile-papanași sunt foarte apetisante și gustoase, delicate și suculente!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!