Un sfat util pentru înflorirea abundentă a bujorilor!

Bujorii ne bucură prin florile lor frumoase și mari chiar la începutul verii, iar uneori chiar și la sfârșitul lunii mai. Ca să puteți admira abundența culorilor și florilor mari, este suficient să asigurați îngrijirile corespunzătoare tufelor de bujori. Nu aveți nevoie de mult timp, iar rezultatul va depăși orice așteptări.

În primul rând îndepărtați toate resturile tulpinilor uscate. În majoritatea cazurilor ele pot fi rupte prin răsucirea simplă cu mâinile. Dacă apar dificultăți, puteți să folosiți foarfecele de grădinărit. În același timp trebuie să fiți foarte atenți, ca să nu lezați întâmplător lăstarii tineri fini și fragili. Apoi este necesar să afânați solul din jurul tufelor și să realizați câte un șanț în jurul lor pentru irigare. În total, pe parcursul primăverii trebuie să turnați cam 4-5 găleți de apă sub tufa de bujori. Cât timp solul este umed, nu este nevoie de irigare suplimentară. Puteți să vă rezumați exclusiv la fertilizarea tufelor.

Ca să realizați fertilizarea, dizolvați o lingură de nitrat de amoniu și 1/3 linguriță de permanganat de potasiu în 10 litri de apă. Amestecați foarte bine. Lăsați îngrășămintele să se dizolve complet, iar apoi udați bine tufele de bujori cu soluția obținută. Fertilizarea se realizează pe solul umed.

Cum numai soluția va pătrunde în sol, presărați-l cu cenușă de lemn. Anume datorită ei bujorii vor avea culoare mai intensă în timpul înfloririi.

Următorul strat — compostul. El trebuie folosit în calitate de mulci. Puteți să folosiți și bălegarul fermentat în calitate de îngrășământ, dar el trebuie pus în jurul tufei, la o oarecare distanță de ea, ca să evitați arderea rădăcinilor. Bălegarul nu poate fi utilizat în calitate de mulci.

Următoarea fertilizare trebuie realizată peste 3 săptămâni. Puteți să folosiți atât îngrășăminte organice, cât și pe cele minerale complexe. Este important ca tufa aflată în creștere să obțină o cantitate suficientă de fosfor, potasiu, micro- și macroelemente.

Spor la grădinărit!

New