Un singur pahar de această soluție va ajuta la recuperarea celei mai bolnave orhidee! Cum mi-am reanimat orhideea uscată!

Astăzi vă voi împărtăși un mod simplu și ușor de a reanima orhideele cu frunzele îngălbenite și uscate. Cauza acestei probleme este putrezirea rădăcinilor, provocată adesea de umiditatea excesivă a substratuui. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțați la aceste orhidee, deoarece există o modalitate de a le readuce la viață.

Veți avea nevoie de:

– 3 căței mici de usturoi;

– 1 l de apă;

– mușchi.

Mod de lucru:

1. Extrageți orhideea cu grijă din ghiveci și tăiați-i părțile uscate cu un instrument steril. Spălați-o sub jet de apă și lăsați-o într-un loc răcoros, învelită într-un prosop, timp de o zi.

2. Tăiați mărunt 3 căței mici de usturoi, care au proprietăți antibacteriene și dezinfectante foarte bune. Puneți usturoiul într-un borcan cu un litru de apă și lăsați-l și pe el într-un loc răcoros timp de o zi.

3. După o zi, îndepărtați tijele florale ale plantei, pentru a concentra nutriția către rădăcini. Însă nu aruncați tijele, deoarece le puteți transforma în alte plante mici. Tăiați-le în segmente și puneți-le la înrădăcinat într-o sticlă cu apă.

4. După o zi, turnați apa de usturoi într-un recipient potrivit și lăsați orhideea la înmuiat în ea timp de 30 de minute, pentru a ajuta la dezinfectarea tăieturilor de la nivelul tulpinii și rădăcinilor.

Notă: Apa rămasă o puteți folosi pentru a uda alte orhidee, o dată la 15 zile. Aceasta le va ajuta la menținerea rădăcinilor sănătoase, fără boli și dăunători.

5. Replantați orhideea în substrat uscat. Nu o udați timp de 5 zile. După 5 zile, puneți puțin mușchi pe stratul superior și udați-l cu apă. Lăsați-l să absoarbă umiditatea timp de aproximativ 15 minute. Apoi, folosiți un ghiveci de plastic pentru a crea un efect de seră pentru orhidee. Aveți grijă să o pulverizați regulat pentru a menține umiditatea.

Rezultatul: După 3 săptămâni, rădăcinile vor începe să crească foarte bine și planta va prinde din nou la viață.

Spor la grădinărit!