Un tort absolut delicios fără coacere – pur și simplu se topește în gură!

Tort fără coacere. Acest tort este perfect pentru orice ocazie, atunci când nu aveți chef să coaceți blaturi sau nu aveți posibilitatea. Este rețeta perfectă pentru momentele când aveți puțin timp la dispoziție sau nu mai știți ce desert să pregătiți.

INGREDIENTE:

-450 gr de biscuiți;

-3 banane (sau alte fructe).

Pentru cremă:

4 ouă;

-180 gr de zahăr;

-10 gr de zahăr vanilat;

-1l de lapte;

-80 gr de făină;

-40 gr de amidon;

-60 gr de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema. Spargeți ouăle într-o cratiță, adăugați zahăr și zahăr vanilat, apoi amestecați.

2.Într-un vas, cerneți ingredientele uscate și le amestecați bine.

3.Adăugați o parte din amestecul de făină în amestecul de ou, turnați jumătate din cantitatea de lapte, amestecați, apoi adăugați restul făinii și turnați laptele rămas. Mai amestecați o dată foarte bine, cât să obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Laptele nu trebuie fiert, îl turnați crud și rece.

4.Puneți cratița la foc mediu și fierbeți crema până apar primele bule, amestecând periodic.

5.Adăugați untul, amestecați, acoperiți crema la contact cu o folie alimentară sau pungă din plastic și o lăsați să se răcorească. Dacă nu aveți timp, puteței monta tortul imediat.

6.Pentru ca crema să fie mai delicată, o bateți cu mixerul timp de 2-3 minute, după ce se răcește. Crema va deveni mai deschisă la culoare și mai pufoasă.

7.Ungeți baza formei în care veți monta tortul cu puțină cremă, așezați un strat de biscuiți, îl acoperiți cu cremă și adăugați rondele de banane. Stratul de banane trebuie acoperit cu un strat subțire de cremă, ca să nu se întunece la culoare.

8.Urmează apoi câte 2 straturi de biscuiți și cremă, după care iarăși un strat de banane acoperit cu unul de cremă.

9.Mai adăugați biscuiți și, la sfârșit, toată crema care vă rămâne. Ornați tortul cu ciocolată topită și îl dați la frigider pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Pornționați tortul și savurați-i gustul minunat împreună cu familia și prietenii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!