Un tricou vechi l-am tăiat în fâșii – acum îmi va servi zi de zi!

Vă prezentăm o metodă eficientă și economică de înlocuire a husei pentru mopul de podea sau pod. Aceasta poate fi confecționată timp de jumătate de oră, cu ajutorul mașinii de cusut și din materiale care pot fi găsite în fiecare locuință.

Pentru o husă nouă, veți avea nevoie de:

– o bucată groasă de material din bumbac pentru bază;

– un tricou vechi.

Mod de lucru:

1. Mai întâi, decupați forma mopului dintr-o bucată dublă de material gros de bumbac, lăsând 1 cm liber pentru cusătură. Apoi, coaseți conturul acesteia cu ajutorul mașinii de cusut, fără să uniți marginile cu totul, ca să o puteți întoarce pe față.

2. Coaseți marginile materialului și pe față cu o cusătură dreaptă.

3. Îndreptați tricoul și tăiați din el un dreptunghi (până la mâneci) de lățimea mopului.

4. Tăiați materialul în fâșii de 4 cm lățime, mai întâi măsurându-le și marcându-le.

5. Acum, coaseți fiecare fâșie peste baza mai groasă de material, alternându-le în rânduri ușor depărtate unul de celălalt. După aceasta, decupați marginile în exces cu o foarfecă.

6. Tăiați fiecare fâșie (pe lățime) în benzi mici, cu o lățime de 5-7 mm. Ca să o faceți mai rapid, tăiați câte două fâșii deodată.

7. Pentru a putea îmbrăca husa pe mop, va trebui să o fixați cu ajutorul unei benzi elastice, pe care să o tăiați în două și să coaseți câte una în fiecare parte a husei.

Veți obține o husă practică, potrivită pentru toate mopurile. Aceasta este ușor de confecționat și poate fi făcută în două variante -una pentru podea și una pentru pod.

Spor la treabă!

New