Un truc eficient pentru fiecare florar și horticultor: veți avea nevoie doar de niște bucăți de țevi din PVC!

Probabil că niciun organism viu nu poate supraviețui fără apă, însă plantele sunt cele care au cea mai mare nevoie de ea. Din acest motiv, mulți oameni sunt foarte îngrijorați de ele atunci când trebuie să plece de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest sistem de udare poate fi de mare ajutor în cazul dat – este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Pe lângă toate acestea, este și foarte ușor de realizat.

Veți avea nevoie de:

– țevi din PVC;

– capac de capăt pentru țeavă;

– funie;

– instrumente.

Mod de lucru:

1. În primul rând, determinați dimensiunile viitorului rezervor pentru apă și tăiați bucata necesară dintr-o țeavă cu diametrul potrivit. Apoi, la câțiva centimetri de la bază, faceți o gaură într-unul dintre pereții țevii.

2. Închideți golurile rezultate pe partea inferioară – unde se află gaura – cu capace.

3. Luați apoi o bucată de funie sau de frânghie de o lungime și un diametru corespunzător, îndoiți-o în două și introduceți-o prin gaură. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să folosiți, de exemplu, un ac cu care să puteți agăța frânghia de la mijloc.

4. Acum, puteți trece la plantarea culturilor. Săpați o groapă de mărimea potrivită în pământ și așezați lângă ea unul dintre rezervoarele de apă, îngropându-l ușor în pământ. Din frânghie formați o buclă și puneți-o pe sol.

5. Așezați planta în centrul buclei, acoperiți rădăcinile plantei și bucla de udare cu pământ.

6. Sistemul de irigare prin picurare este gata, acum trebuie doar să adăugați apă în funcție de necesitate. Puteți acoperi construcția rezultată în partea superioară cu un capac, dar acest lucru este opțional. O puteți acoperi și cu orice altceva.

7. În aproximativ 7 ore, veți putea observa că acest sistem funcționează perfect – solul din jurul plantei este umed.

Spor la treabă!

New