Un truc mic dar eficient pentru înmulțirea trandafirilor și a altor flori din butași!

Nu este un secret faptul că trandafirii sau crizantemele, de exemplu, pot fi înmulțite destul de ușor din butași, inclusiv din cei preluați dintr-un buchet. Tehnica este aparent simplă, dar are și câteva trucuri care vor mări șansele de a obține o plantă nouă cu rădăcini bune. Unul dintre aceste trucuri este utilizarea biostimulatorilor, pe care mulți oameni îi au chiar în casă.

În cazul dat, este vorba despre aloe vera – o plantă unică, cu o compoziție la fel de specială. Aceasta conține multe substanțe nutritive și vitamine care sunt esențiale pentru dezvoltarea unui sistem radicular sănătos și pentru stimularea proceselor vitale din celulele întregii plante. În plus, aloea are proprietăți bactericide bune, care sunt mai mult decât utile pentru butași.

Deci, pentru a înmulți un trandafir, de exemplu, luați tulpina și îndepărtați cu grijă frunzele pentru a nu deteriora mugurii și puteți, de asemenea, să-i tăiați spinii. Apoi tăiați tulpina în mai multe bucăți, astfel încât fiecare bucată să aibă câte un mugure în centru.

Acum, este necesar să prelucrați fiecare tăietură, și iată ce vom folosi: înmuiați partea inferioară a tăieturii, care va intra în pământ, în pulpa unei frunze de aloe. Aceasta este tot. Nu mai este necesar niciun alt tratament.

Apoi, luați orice recipient potrivit pentru plantare și umpleți-l cu pământ, cea mai bună opțiune fiind un amestec în proporție de 50/50 de nisip și substrat de nucă de cocos.

Acum puteți planta butașii pregătiți în sol. Umeziți-l ușor și așteptați rezultate. În ceea ce privește recipientul în sine, puteți folosi o sticlă mare și tăiată în jumătate, cu posibilitatea de a o putea închide. Astfel, veți obține o seră mică, care poate fi deschisă și închisă foarte ușor.

În mai puțin de două săptămâni, deja veți putea vedea rezultatele.

De asemenea, puteți înrădăcina butașii direct pe o frunză de aloe, introducându-i într-o tăietură făcută în ea și fixându-i bine cu o clemă.

Spor la grădinărit!

New