Un truc simplu cu apă: ajutați-vă orhideea să prindă rădăcini și vă va mulțumi cu o inflorescență frumoasă!

Pentru a permite orhideei dvs. să dezvolte și mai multe rădăcini și, în consecință, să înflorească mai frumos, puteți întreprinde un truc simplu care nu va afecta în niciun fel planta ci, dimpotrivă, o va stimula să se regenereze. Este foarte ușor! Încercați trucul și dvs.!

Datorită acestui truc, rădăcinile orhideei vor deveni verzi, luxuriante, viguroase și pline de viață. Cu toate acestea, ar trebui să vă pregătiți pentru această procedură prin oprirea udării orhideei timp de două săptămâni.

În acest timp, rădăcinile se vor usca și veți putea trece la pasul următor. Scufundați orhideea în apă timp de doar 10 secunde.

Apoi îndepărtați substratul vechi. Clătiți rădăcinile sub apă. Examinați: dacă există rădăcini bătrâne, uscate, fără viață și putrede, atunci tăiați-le fără milă, lăsându-le doar pe cele sănătoase.

Apoi așezați orhideea într-un borcan transparent, astfel încât să încapă toate rădăcinile. Pentru a o fixa pe borcan puteți folosi, de exemplu, țepușe de lemn așezate transversal.

Turnați apă pe baza borcanului. Doar vârfurile orhideei trebuie să fie scufundate în apă! Lăsați orhideea într-un loc luminos, care să nu fie prea răcoros. Schimbați apa la fiecare 2 zile, iar după o săptămână, apa poate fi schimbată o dată la 5 zile.

Continuați să țineți orhideea în apă până când îi vor crește rădăcini noi – atâta timp cât considerați că este necesar. Când orhideea a crescut suficient de mult, plantați-o în substrat special (scoarță) și îngrijiți-o ca de obicei.

Spor la grădinărit!

New