Una dintre cele mai eficiente metode de înrădăcinare a mușcatelor! Instrucțiuni pas cu pas!

Astăzi vă vom prezenta una dintre cele mai eficiente modalități de a înrădăcina mușcatele și câteva trucuri eficiente, care vor face ca procesul să fie mai ușor de realizat.

Veți avea nevoie de:

– 200-300 ml de apă filtrată;

– jumătate de comprimat de cărbune activat.

Mod de lucru:

1. Mai întâi, pregătiți butașii propriu-ziși: tăiați vârful mușcatei. Grosimea tulpinii poate fi oricare, însă lungimea trebuie să fie de 5-8 cm. Îndepărtați frunzele inferioare și lăsați două trei frunze în partea de sus. De asemenea, rupeți frunza micuță din vârf. De foarte multe, acolo există boboci, de care nu avem nevoie acum.

2. Înrădăcinarea o vom face într-un pahar. Turnați aproximativ 200-300 ml de apă filtrată în el.

3. Apoi, zdrobiți și adăugați jumătate de comprimat de cărbune activat farmaceutic. Acesta va împiedica butașii să putrezească din cauza infecțiilor bacteriene, ceea ce va face ca înrădăcinarea să aibă loc cu succes.

4. Amestecați foarte bine, până la dizolvare. Puneți butașul în această apă, fără să-l scufundați prea mult – frunzele nu trebuie să atingă apa.

Sfat: Pentru a preveni scufundarea butașului în apă, puteți folosi o bucată de staniol pentru a acoperi paharul. Faceți o gaură în el și introduceți butașul. Puneți paharul într-un loc luminos, fie sub o lampă specială, fie pe pervaz, la soare.

5. Pe parcursul înrădăcinării, monitorizați nivelul apei; dacă se evaporă, mai adăugați.

6. Peste 10-14 zile, butașul de mușcată va prinde rădăcini. La noi au trecut 14 zile de când am pus butașul în apă și, după cum puteți vedea, acesta a reușit să prindă rădăcini.

Rețineți: Cu cât cresc mai mult rădăcinile, cu atât mai greu va fi să plantați butașii în pământ fără a le deteriora.

7. Plantați-i în sol afânat, cu adaos de perlit sau vermiculită. În momentul plantării butașului se poate adăuga în gaură un comprimat zdrobit de acid succinic. Acesta va îmbunătăți înrădăcinarea și va accelera creșterea rădăcinilor. După plantare, udați-l generos cu apă.

Spor la grădinărit!

New