Unsprezece modalități uimitoare de utilizarea a pastei de dinți în alte scopuri!

Se pare că pentru pasta de dinți pot fi găsite o mulțime de întrebuințări neașteptate în gospodărie.

1.Spălatul pe mâini

Pentru a elimina rapid mirosul neplăcut de pe piele după eviscerarea peștelui sau mărunțitul cepei și usturoiului, trebuie doar să folosiți pasta de dinți în loc de săpun.

2.Pentru încălțămintea din piele

Pentru ca zonele roase de pe încălțămintea din piele naturală să devină mai puțin vizibile, trebuie să frecați locurile cu un șervețel cu pastă de dinți, apoi să treceți cu o cârpă umedă.

3.Pentru prospețime în camera de baie

Înțepați un tub cu pastă de dinți intens mentolată în câteva locuri cu un ac gros și puneți-l în rezervorul pentru apă al vasului de toaletă. Apa va spăla treptat pasta, iar aroma ei de mentă va reîmprospăta baia.

4.Pentru curățarea instalațiilor sanitare

Pentru a îndepărta depunerile calcaroase și petele de pe bateria din bucătărie sau baie, aplicați pe suprafața acesteia puțină pastă de dinți, o lăsați pentru câteva minute, apoi pur și simplu ștergeți cu o cârpă.

5.Pentru încălțămintea albă

Îndepărtați murdăria de pe partea laterală a tălpilor albe ale ghetelor sau adidașilor folosind puțină pastă de dinți și o perie veche de dinți. Aplicați o cantitate mică pe pată, apoi frecați.

6.Pentru curățarea cratițelor și tigăilor

Pentru a curăța vasul din fontă sau metalic de funingine, aplicați un strat de pastă de dinți pe suprafață și frecați bine tigaia, până va străluci.

7.Pentru curățarea tastelor

Tastele pianului și altor instrumente se îngălbenesc odată cu trecerea timpului. Aceste depuneri pot fi înlăturate eficient, la fel, cu pastă de dinți.

8.Pentru îndepărtarea petelor

Pasta de dinți vă ajută să îndepărtați petele de ruj sau cerneală de pe hainele albe. Acoperiți suprafețele murdare cu pastă, lăsați haina să se usuce, apoi o spălați.

9.Pentru curățarea fierului de călcat

Talpa fierului de călcat va luci practic ca nouă dacă o frecați cu puțină pastă de dinți, apoi o ștergeți cu un prosop moale de hârtie.

10.Pentru îndepărtarea mirosurilor din vase

Pasta de dinți se descurcă destul de bine cu eliminarea mirosurilor neplăcute din diferite recipiente, cum ar fi termosul sau biberoanele. Aplicați pastă pe perie, spălați bine vasul în interior, apoi clătiți-l.

11.Împotriva geamurilor transpirate

Pentru ca oglinzile din camera de baie să nu mai transpire, pur și simplu dizolvați puțină pastă de dinți în apă și prelucrați suprafața cu soluția obținută.

Mult spor!