Unsprezece produse, care nu merită să fie cumpărate în supermarket, însă noi continuăm să facem, acest lucru!

Suntem obișnuiți să facem cumpărături în supermarket: este comod și rapid, mai ales că fiecare produs poate fi ținut în mâini și analizat. Totuși, uneori acest lucru nu este suficient pentru a aprecia calitatea acestuia. Nu toate alimentele de pe rafturile magazinelor sunt la fel de bune, iar unele din ele ar fi mai bine să le cumpărați din piață.

Noi considerăm că produsele trebuie alese cu multă grijă. Astăzi vom analiza care alimente din magazin ar fi mai bine să le evitați.

1. Frunze de salată în ambalaj

S-ar părea că frunzele de salată ambalate atent nu pot fi periculoase. De fapt, deja la etapa prelucrării verdețurilor, bacteriile din sol ajung pe suprafața lor. Iar din cauza particularităților depozitării (de exemplu, pe raftul congelatorului), frunzele se pot usca și putrezi. Pentru siguranță, ar fi mai bine să cumpărați salata verde de la piață, unde este păstrată pe rafturi din lemn și este bine aerisită.

2. Condimente măcinate

Ienibaharul, chimionul și turmericul măcinat pot conține conservanți dăunători. În plus, unele condimente măcinate sunt amestecate cu aditivi mai ieftini: cassia în loc de scorțișoară, șofrănel în loc de șofran. Prin urmare, în acest caz, la fel este mai bine să acordați preferință piețelor, unde puteți cumpăra orice mirodenii vrac.

3. Pâine

Pâinea din magazine se coace din făină, care este albită cu substanțe speciale, cum ar fi peroxidul de benzoil, utilizat pentru simularea exploziilor în producția de film. Această făină are un termen de valabilitate mare, iar insectele apar rapid. Brutăriile populare în ultima perioadă sunt un loc mai potrivit pentru a cumpăra pâine.

4. Nuci

Deoarece aceste produse au un termen de valabilitatea destul de mare, este foarte probabil ca  nucile păstrate în supermarket să nu fie cele mai proaspete. Iar în procesul de ”îmbătrânire” în ele se formează o enzimă toxică și dăunătoare. În acest sens, deosebit de periculos este miezul de nucă.

5. Salate gata pregătite

Acestea pot conține maioneză cu termen expirat sau alte ingrediente interzise pentru consum. Pentru că nici cel mai profesionist consultant nu vă poate spune exact de cât timp ”vă așteptă” salatele în magazin.

6. Cereale și paste vrac

În recipientele de plastic cu cereale și paste se poate forma molie alimentară. În plus, nu în toate magazinele se indică data fabricării acestor produse. Pastele și cerealele ambalate sunt mult mai sigure din toate punctele de vedere.

7. Pui grill

De cele mai dese ori, puiul grill se prepară din carnea care nu s-a vândut. Aceasta petrece câteva zile în marinadă. Mai mult, astfel de produse nu se vând întotdeauna rapid din cauza concurenței ridicate pe care o creează rețelele de fast-food. Așadar, este foarte probabil să cumpărați un preparat deloc proaspăt.

8. Legume congelate

De regulă, în pungi se conține mai multă gheață decât legume. Iar din cauza șocului termic, se pierde o parte din vitaminele solubile în apă, cum ar fi cele din grupa B și C. În plus, va fi mult mai ieftin să cumpărați vara legume proaspete de la piață și să le congelați.

9. Cașcaval răzuit

Uneori se întâmplă că o parte din cașcaval nu corespunde mărcii comerciale indicate pe ambalaj. De asemenea, în unele tipuri de cașcaval, cum ar fi parmezanul, se adaugă celuloză, pentru a evita formarea cocoloașelor. Soluția este evidentă: e mai bine să răzuiți cașcavalul manual, decât să gustați un supliment controversat.

10. Semințe germinate

Foarte des, tehnologia de germinare pur și simplu nu este respectată. Drept urmare, semințele conțin o mulțime de bacterii periculoase. Astfel de produse ar fi bine să le achiziționați în magazine ecologice specializate.

11. Bomboane vrac

Ar fi bine să renunțați chiar și la cumpărarea unui astfel de produs obișnuit, cum sunt bomboanele, din magazinul de lângă casă. Bomboanele au un termen de valabilitate mic, ceea ce face dificilă comercializarea. Iată de ce data de pe etichetele ambalajelor de bomboane este deseori schimbată, prelungind astfel perioada de vânzare. Merită să cumpărați dulciuri vrac înainte de sărbătorile de iarnă, când se vând în cantități enorme. În restul timpului, este mai bine să procurați dulciuri în ambalaje din fabrică sau cel mai bine să apelați direct la magazinele de cofetărie.

Care sunt produsele pe care niciodată nu le-ați pune în coș?