Unsprezece trucuri simple și folositoare pentru fiecare gospodină!

În prezent suntem obișnuiți să căutăm sfaturi utile, care ne-ar ușura viața, pe Internet. Iar în trecut bunicile noastre făceau singure schimb de experiență între ele și uneori inventau trucuri într-adevăr geniale, care nu și-au pierdut actualitatea în zilele noastre.

Am testat și ales pe cele care chiar sunt eficiente!

1. FOLOSIȚI SAREA, CA SĂ FACEȚI MAI UȘOR CURĂȚENIE.

După gătit aragazul va fi mult mai ușor și mai confortabil de curățat, dacă înainte de aceasta veți presăra un strat subțire de sare în jurul ochiurilor lui: toți stropii vor rămâne pe ea. După ce plita se va răci, va fi suficient să adunați sarea cu o cârpă umedă: nu veți fi nevoiți să frecați nimic. Iar acum putem să adăugăm și aspiratorul la acest sfat — el poate aduna sarea de pe aragaz în câteva secunde.

2. ASCUȚIȚI REPEDE CUȚITUL.

Dacă nu aveți o ascuțitoare pentru cuțite la îndemână, lamele lor pot fi iarăși acutizate, dacă le veți freca de marginea de pe fundul unei farfurii obișnuite de porțelan.

3. CURĂȚAȚI REPEDE MORCOVUL.

Morcovul poate fi curățat ușor cu buretele de sârmă. Astfel procesul este mai rapid și rămân mai puține resturi.

4. PREGĂTIȚI PESMETUL.

Cel mai ușor mod de preparare a pesmetului: inițial congelați o bucățică de pâine, iar apoi dați-o prin răzătoare.

5. PĂSTRAȚI MANICHIURA.

Pentru ca unghiile lungi să nu găurească întâmplător mănușile de menaj, când spălați ceva sau faceți curățenie, puneți în prealabil câte o bucățică de vată în fiecare „deget” de cauciuc.

6. STRÂNGEȚI OUL SPART.

Oul crud spart și răspândit pe podea poate fi adunat mai ușor, dacă este presărat cu sare. Peste 5 minute amestecul se usucă și poate fi transferat cu ușurință în făraș.

7. PĂSTRAȚI GUSTUL.

Usturoiul nu se va ofili și își va păstra calitățile gustative pe parcursul unei perioade îndelungate, dacă veți ține căpățânile într-o cutie sau alt recipient, presărându-le cu sare grunjoasă.

8. COMBATEȚI DĂUNĂTORII.

Foile de dafin din zaharniță, cutia pentru pâine, pungile cu făină, ghivecele cu flori au un bun efect repelent asupra furnicilor, musculițelor și altor insecte.

9. USCAȚI CORECT RUFELE DE LÂNĂ.

Cel mai bun mod de uscare a unui pulovăr de lână: luați un dres vechi, introduceți baza lui prin orificiul pentru gât al pulovărului, iar „picioarele” — în mâneci, după care atârnați-l pe sfoara sau uscătorul de rufe. Astfel pulovărul nu se va întinde și se va usca mai repede.

10. FOLOSIȚI LUCRURILE VECHI ÎNTR-UN MOD NOU.

Dacă aveți un ceainic mic și vechi, care poate este puțin ciobit sau lipit, găsiți-i o nouă întrebuințare. De exemplu, dacă deseori folosiți un anumit tip de sfoară sau șiret, puneți papiota sau ghemul în ceainic și scoateți capătul firului prin „nasul” lui. Apoi tăiați din fir, în funcție de necesitate. Astfel el nu se va încurca și va fi mereu la îndemână.

11. DEZLEGAȚI UȘOR NODURILE.

Pudrați nodul strâns prea tare cu talc sau pudră pentru copii. Drept rezultat, șireturile se vor dezlega mai ușor.

De care sfat al bunicii dumneavoastră vă puteți aminti acum?

Spor la treabă!