Untul adevărat vs. untul falsificat. Învățați să le deosebiți!

Astfel, putem să stricăm terciul cu unt?

Uneori locuitorii contemporani ai megalopolisurilor nu reușesc să se descurce cu abundența produselor prezentate pe rafturile magazinelor. Tot mai multe ingrediente naturale din produsele producătorilor sunt înlocuite cu analogi ieftini, asezonați cu o cantitate mare de amplificatori, îndulcitori și conservanți.

Unul dintre aceste produse este untul. Experții afirmă că fiecare al doilea pachet de unt poate fi considerat falsificat.

Astăzi vom încerca să vă ajutăm să alegeți untul natural, folositor, din magazine.

În compoziția untului trebuie să fie indicate doar smântâna dulce, laptele integral și uneori sarea. Dacă sunt prezente uleiuri vegetale, precum cele de palmier, cocos și arahide sau oarecare „înlocuitori ai grăsimilor lactate”, înseamnă că aceasta este cea mai adevărată margarină (grăsimi trans).

Untul calitativ nu poate fi ieftin. Dacă veți vedea unt cu nuanță intensă de galben și chiar cu miros apetisant de smântână, dar cu prețul de 5 lei, pe rafturile magazinelor, trebuie să știți că el conține destul de multe uleiuri vegetale, coloranți și aromatizatori. Untul adevărat are aromă neutră și culoare galben-deschis!

De asemenea, se consideră că untul adevărat are conținutul de grăsimi de 82.5%. Toate unturile cu mai puține grăsimi conțin analogi vegetali.

Naturalitatea untului este indicată și de termenul de valabilitate, care nu trebuie să depășească o lună. El poate fi mărit de la câteva luni și până la un an doar cu ajutorul conservanților.

De asemenea, cel mai bine ar fi să alegeți untul în ambalaj de aluminiu, care protejează produsul de razele solare.

TESTAREA DOMESTICĂ A UNTULUI

1. Untul adevărat (necongelat) se întinde ușor pe pâine și nu se fărâmițează, deoarece nu conține apă.

2. Când este încălzit, untul nu va elibera apă și spumă. El s va topi uniform în apă fierbinte, iar margarina se dezintegrează în bucățele.

3.Când este dezghețat, untul natural rămâne tare o perioadă îndelungată, iar margarina poate fi unsă pe pâine peste doar câteva minute. De asemenea, prezența picăturilor de apă în timpul dezghețării indică faptul că produsul respectiv este un fel de margarină sau pastă tartinabilă (spread).

V-a plăcut articolul? Distribuiți-l prietenilor voștri!

Aveți grijă de dumneavoastră!