Ustensila gratuită pentru semănarea semințelor de ridichi. Simplu și genial!

În luna aprilie toți grădinarii seamănă semințele de ridichi: fie în solar, fie în sol deschis. Ridichea este o cultură rezistentă la frig. De aceea, nu trebuie să vă îngrijorați că va îngheța, dacă vremea este încă neprielnică. Astăzi vrem să vă prezentăm un mic truc de grădinărit, care vă va ajuta să semănați semințele mai rapid și mai îngrijit!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o cutie goală de ouă;

-semințe de ridichi;

-o stropitoare cu apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Distanța dintre cele 2 rânduri lungi ale cutiei pentru ouă corespunde cu lungimea ideală dintre 2 rânduri de ridichi. De asemenea, distanța dintre adânciturile, în care se păstrează ouăle, este egală cu distanța optimă dintre 2 ridichi. De aceea, utilizarea ei în calitate de marker în plantarea ridichilor este foarte confortabilă.

2.Astfel, plasați cutia pe locul, în care veți planta ridichile și presați-o cu putere, ca să lase urme pe sol. Procedați similar până veți marca tot rândul/toate rândurile necesare.

3.Puneți câte o sămânță de ridiche în fiecare gropiță rezultată.

4.Apoi presărați-le cu sol afânat și bogat în nutrienți. La sfârșit bătătoriți-l puțin cu palmele. Astfel semințele vor fi acoperite cu un strat de pământ cu grosimea de maxim 1 cm (în mod ideal grosimea acestuia trebuie să fie de 5-7 mm).

5.Udați bine rândurile de ridichi.

După cum ați văzut, totul este simplu și rapid!

Spor la grădinărit!