Usturoiul este o salvare pentru orhidee! Peste o lună phalaenopsisul dă o tijă nouă!

Chiar și un elev cunoaște beneficiile usturoiului pentru organism. Însă, nu toți deținătorii de orhidei știu că această plantă bulboasă influențează pozitiv asupra creșterii orhideelor. Usturoiul mai stimulează și înflorirea acestora.

Ca să obțineți acest rezultat, vă propunem să pregătiți un amestec special din usturoi, apă și acid succinic.

Ultimul ingredient va stimula procesul de înrădăcinare a plantei, va crește rezistența ei la dăunători și la alți factori nefavorabili. Dacă veți face totul corect, în 14 zile va apărea o nouă tijă.

Trebuie să țineți cont de faptul că acidul succinic se dizolvă în apă fierbinte. Puteți adăuga usturoiul doar după ce compoziția se răcește complet. Este important să rețineți că amestecul simplu de apă și usturoi poate fi păstrat timp îndelungat, însă dacă adăugați acid succinic, este nevoie să-l folosiți în decurs de 3 zile.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1l de apă;

-3 căței de usturoi;

-un vas de sticlă;

-1 pastilă de acid succinic.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați pastila de acid succinic în apă fierbinte.

2.Dați usturoiul prin presă sau mărunțiți-l cu un cuțit. Adăugați-l în soluția pregătită, după ce aceasta s-a răcit complet.

3.Turnați soluția într-un vas de sticlă și lăsați-o la infuzat timp de 24 ore.

Înainte de a uda orhideea, este nevoie să strecurați amestecul printr-o sită. Apoi diluați soluția obținută într-o găleată cu apă șezută și udați planta prin metoda scufundării ghiveciului. Alternați această metodă de a uda orhideea cu metoda obișnuită, dar nu mai des de o dată pe lună.

Cum îngrijiți dumneavoastră propriile orhidei? Probabil, aveți careva trucuri care vă ajută să prelungiți perioada de înflorire a plantei. Împărtășiți-le cu noi!