Usturoiul va rezista până la primăvară dacă va fi uscat astfel! Totul despre uscarea usturoiului – de la recoltare până la depozitare!

Uscarea usturoiului este la fel de importantă ca și creșterea acestuia. După recoltare, usturoiul trebuie uscat în mod corespunzător, astfel încât să reziste până în luna martie a anului viitor!

În primul rând, usturoiul trebuie recoltat la timp, pentru a preveni crăparea capetelor. Pentru a face acest lucru, examinați tijele acestuia: vârfurile trebuie să fie galbene, iar frunzele inferioare – uscate. Nu așteptați până când toată tija se va îngălbeni, deoarece altfel usturoiul se va crăpa și căpățâna se va desface.

După recoltare, usturoiul trebuie așezat în rânduri pe niște lăzi cu găuri, pentru a-l asigura cu o bună aerisire, și pus într-un loc ferit de razele directe ale soarelui. Lăsați-l așa să se usuce timp de o săptămână. Temperatura trebuie să fie cuprinsă între 25 și 35°C. În același timp, locul ales trebuie să fie bine ventilat. În caz contrar, usturoiul se va mucegăi. Nu expuneți niciodată usturoiul la soare – va arde și se va păstra prost.

Când usturoiul s-a uscat bine, procedați în felul următor: fie împletiți-l împreună, fie tăiați-i tulpina la aproximativ 5 cm de la capete și puneți-l într-o ladă. Doar în această stare, usturoiul va rezista până în luna martie a anului viitor!

Spor la grădinărit!

New