Utilizarea minunată a anvelopelor vechi pe teritoriul vilei!

Visați de mult timp la un havuz, care murmură pe teritoriul vilei dumneavoastră? Însă, un astfel de decor nu este dintre cele mai ieftine, nu-i așa? Cu toate acestea, dacă nicidecum nu puteți decide să cumpărați un havuz pentru curte, îl puteți face singuri! Mai ales dacă aveți câteva anvelope, pe care nu le mai folosiți. Din ele puteți realiza o astfel de bază pentru havuz, pe care rămâne doar să o decorați după plac.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 3 anvelope de mărimi diferite;

– oțel striat;

– plasă de armare;

– țeavă de plastic de 3 mărimi;

– carton gros;

– ciment;

– nisip;

– pietriș;

– pompă;

– furtun;

– scule.

PAȘI DE URMAT:

1. Alegeți mărimele anvelopelor, astfel încât împreună să formeze o piramidă.

Anvelopa pentru nivelul superior poate fi folosită așa cum este. Iar anvelopelor pentru cele 2 nivele inferioare e nevoie să le tăiați părțile laterale. Le tăiați în așa mod, încât anvelopele să intre una în alta și să rămână puțin spațiu liber. Pentru a vă ușura munca, locul tăieturii, precum și cuțitul pot fi unse cu ulei.

2. Fiecare nivel al havuzului va fi fixat pe piciorușe, pe care le puteți realiza din țeavă de plastic. Mărimea țevilor depinde de alegerea dumneavoastră și de ce spațiu între nivele doriți să obțineți. În cazul nostru sunt țevi cu diametrul de 75 mm și 50 mm. Iar înălțimea piciorușelor făcute din ele este de 25 cm și 35 cm.

3. Piciorușele vor fi montate în betonul încă lichid, iată de ce vor avea nevoie de o fixare suplimentară. Le puteți fixa cu ajutorul unui astfel de șablon din carton gros. Pur și simplu faceți 3 cercuri cu țeava pe el în ordinea necesară, apoi tăiați-le.

4. De asemenea, pentru piciorușe veți avea nevoie de suporturi interioare, iar pentru acestea este perfect oțelul striat. Îl îndoiați sub formă de ”L”, iar partea lungă trebuie să aibă aceeași înălțime ca piciorușele. Suporturile le fixați, de exemplu, cu sârmă de plasa de armare, orientându-vă după șabloanele din carton.

5. Acum puteți pregăti amestecul de ciment și nisip și să începeți să montați nivelele. Turnați beton în mijlocul primului nivel și adânciți în el plasa de armare cu suporturi. Apoi presărați un strat de pietriș și îl acoperiți cu beton. După care, așezați piciorușele pe suporturi.

6. Apoi, fixați piciorușele cu șablonul din carton, le îndreptați și turnați beton în ele. La fel montați și al doilea nivel.

7. La etapa următoare e nevoie să introduceți în nivelul de mijloc țeava centrală, prin care mai apoi va curge apa. Ea trebuie să treacă prin mijloc, în cazul nostru diametrul țevii este 25 mm.

8. Turnați beton și în al treilea nivel, iar în mijlocul lui introduceți o bucată de țeavă. Țeava centrală trebuie să treacă prin țeava nivelului superior. În cazul nostru are diametrul de 32 mm.

9. După ce betonul se întărește, puteți începe montarea havuzului. Țevile centrale le scoateți, iar nivelele le așezați unul peste altul. Apoi, introduceți țeava, care trece prin toate nivelele. Ea nu trebuie să se atingă de baza nivelului inferior. În interiorul acestei țevi, fixați una cu un diametru mai mic, pe care o conectați la pompă.

E gata! Nu vă rămâne decât să decorați havuzul obținut.

Mult spor!