Varză murată crocantă – se păstrează foarte bine!

Venim cu o rețetă verificată de varză murată. Aflați mai jos toți pașii procesului.

INGREDIENTE:

-varză;

-morcov.

Pentru 1l de marinadă:

-1l de apă;

-1 lingură de zahăr;

-2 linguri de sare.

Important! 1l de marinadă ajunge pentru 2 kg de varză. Noi am folosit 4 kg de morcov la 24 kg de varză.

MOD DE PREPARARE:

1.Îndepărtați foile de varză deteriorate, tăiați căpățânile sferturi, apoi tăiați cotoarele.

2.Pregătiți marinada. Luați un vas încăpător, adăugați sare și zahăr conform proporțiilor, apoi turnați apă rece filtrată, amestecați și lăsați marinada, cât să se topească sarea și zahărul.

3.Tăiați varza fideluță sau o treceți prin răzătoarea pentru varză, iar morcovul prin răzătoarea pentru morcov în stil coreean.

4.Amestecați o parte de varză cu o parte de morcov, apoi îndesați stratul, presând cu un sucitor. Urmați pașii, până umpleți suficient vasul.

5.Turnați marinada în vas și mai îndesați o dată varza cu un pasator.

6.Acoperiți varza cu un tocător din lemn, apoi adăugați o greutate, de exemplu o piatră, și puneți capacul. Imediat veți observa cum varza lasă multă zeamă, în care va fermenta.

7.Lăsați varza pentru 3-4 zile, în funcție de temperatura din încăpere. În acest timp, la suprafață vor apărea bule, iar acest lucru vorbește despre faptul că varza a început să fermenteze.

8.Repartizați apoi varza în mai multe vase și o lăsați pentru câteva ore sau cel mai bine peste noapte. Astfel, veți îndepărta amăreala verzei.

9.Așezați apoi varza suculentă în borcane și o îndesați foarte bine. Cu cât o veți îndesa mai bine, cu atât mai bine se va păstra.

Varza murată astfel stă foarte bine în debara, în pivniță sau pe balcon. Rețeta este simplă, dar verificată, deci merită să încercați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!